Υλικά:
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 400 γραμμάρια
- νερό 100 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- φέτα 200 γραμμάρια
Για το τηγάνισμα :
- ηλιέλαιο Μπόλικο
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
Συνταγή για τηγανόψωμα με 5 υλικά. Μπορεί να νομίζατε ότι τα τηγανόψωμα είναι μία μπελαλίδικη συνταγή όμως ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοίμασε για εμάς αφράτα τηγανόψωμα με χρυσή ζύμη με μόλις 5 υλικά. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με μέλι και φέτα.
Δείτε ακόμα Αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό
Τα τηγανόψωμα είναι το Νο1 ορεκτικό και συνοδευτικό για κάθε τραπέζι. Συνοδεύουν τέλεια και τα κρέατα και τα ψάρια και όταν βγαίνουμε σε ταβέρνες είναι από τα πρώτα πιάτα που παραγγέλνουμε.
Γιατί να τα απολαμβάνουμε μία φορά στο τόσο όταν μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά τηγανόψωμα με αφράτη ζύμη και μόλις 5 υλικά. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανόψωμα με 5 υλικά:

INGREDIENTS
400 g self raising flour 100 g water 200 g yogurt 200 g Greek feta cheese ———————————————- Vegetable oil ———————————————- Optionally
Honey Greek feta cheese
GERMAN
ZUTATEN
400 g selbstaufziehendes Mehl 100 g Wasser 200 g Joghurt 200 g griechischer Feta-Käse ———————————————- Pflanzenöl ———————————————- Optional
Honig Griechischer Feta-Käse
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
5΄-10′ Χρόνος Τηγανίσματος
4 Τυροπιτες
Εκτέλεση για τα Τηγανόψωμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια κολλώδες ζύμη. Σπάμε και ρίχνουμε με τα χέρια το τυρί φέτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια των 200 γραμμαρίων ανοίγουμε ομοιόμορφα με έναν πλάστη.
Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα στην φριτέζα αέρος

Μόλις κάψει το λάδι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Πασπαλίζουμε μέλι και τυρί φέτα. Οι πιο νόστιμες τυρόπιτες που απλά θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr