Το φαγητό της Κυριακής: Τηγανιά κοτόπουλου με πατάτες και χειροποίητες πίτες. Σήμερα σας έχουμε ένα πλήρες μενού για μεζεδάκι, . Τηγανιά κοτόπουλου σβησμένη με κρασί, χειροποίητες πίτες για να συνοδεύσουμε την τηγανιά και πατάτες τηγανιτές που είναι τραγανές απέξω και μαλακές από μέσα.
- κοτόπουλο 1 κιλό τηγανιά από μπούτι και στήθος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
- λεμονι Χυμός από 1
- ρίγανη Κατά βούληση
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μισό κιλό
- μαγιά ½ φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 1½ ποτήρι χλιαρό περίπου
Για τις πίτες
Είναι ένα πεντανόστιμο φαγάκι. Μπορείτε να γεμίσετε τις πίτες με την τηγανιά κοτόπουλου, τις ροδέλες πατάτες, κρεμμύδι, ντομάτα και τζατζίκι και να απολαύσουμε ένα σπιτικό πιτόγυρο. Μπορούμε όμως να το απολαύσουμε και σκέτο σαν μεμονωμένο μεζέ. Θα πάθετε πλάκα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τηγανιά κοτόπουλου με πατάτες και χειροποίητες πίτες:
Η τηγανιά δε χρειάζεται πολλά για να είναι νόστιμη αλάτι πιπέρι ρίγανη και μπόλικο λεμόνι ρίχνω κ από δίπλα χρυσαφένιες πατατούλες κ οι χειροποίητες πιτούλες ολοκλήρωσαν την νοστιμιά τζατζίκι απαραίτητα κρύα μπυρίτσα
και τα νόστιμα φιλιά μου από την όμορφη Ξάνθη
Εκτέλεση για την τηγανιά κοτόπουλου
Αρχικά λέμε στον χασάπη μας να μας κόψει από στήθος και μπούτι κοτόπουλου, μικρά κομμάτια για να βγει η τηγανιά. Έπειτα μαρινάρουμε την τηγανιά μας με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Δείτε ακόμα Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια
Αφήνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε την τηγανιά. Την σοτάρουμε μέχρι να γίνει καλά και να ροδίσει και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί. Σοτάρουμε για λίγο ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η τηγανιά μόνο με το λαδάκι της. Σερβίρουμε με τον χυμό λεμονιού και την ρίγανη.
Εκτέλεση για τις πατάτες
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο όπως πάντα έτσι ώστε, να γίνουν τραγανές απέξω και μαλακές από μέσα. Σερβίρουμε δίπλα από την τηγανιά.
Εκτέλεση για τις χειροποίητες πίτες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αφού φουσκώσει, χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτάκι με τα χέρια μας και τηγανίζουμε το κάθε πιτάκι σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε δίπλα από την τηγανιά και τις πατάτες και απολαμβάνουμε.
Tips
Βγαίνουν περίπου 9 πίτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες