Αλάδωτο -βυζαντινό-

Το γλυκό της Τετάρτης : Αλάδωτο βυζαντινό. Αλάδωτο βυζαντινό από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για την περίοδο της νηστείας.

    Για το πασπάλισμα

  • κανελά Κατά βούληση

Ένα σιροπιασμένο γλυκό ψυγείου θα φτιάξουμε σήμερα και την συνταγή την βρήκαμε από τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Παπαδάκη. Λέγεται αλάδωτο βυζαντινό και αποτελείται από μία αφράτη σιροπιασμένη βάση, μία βελούδινη κρέμα με γάλα αμυγδάλου και μπόλικη κανέλα.

Είναι πεντανόστιμο, vegan και νηστίσιμο και μπορούμε να το απολαύσουμε και στην σαρακοστή και στην Καθαρά Δευτέρα και στην νηστεία του δεκαπενταύγουστου και γενικά σε οποιαδήποτε νηστίσιμη περίοδο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλάδωτο βυζαντινό:

 Αλάδωτο -βυζαντινό-

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

30′-35′ Χρόνος Ψησίματος

1 ώρα Χρόνος Αναμονής

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

12-14 Μερίδες

INGREDIENTS

500 g water
500 g sugar
1 cinnamon stick
————————————–
500 g semolina ,coarse
200 g sugar
1/2 tsp mastic
1 tsp baking powder
450 g almond milk
—————————————-
1200 g almond milk
120 g cornstarch
250 g sugar
2 vanilla
—————————————–
Cinnamon powder
——————————————
40×27 cm

 Αλάδωτο -βυζαντινό-

GERMAN

ZUTATEN

500 g Wasser
500 g Zucker
1 Zimtstange
————————————–
500 g Grieß, grob
200 g Zucker
1/2 TL Mastix
1 TL Backpulver
450 g Mandelmilch
—————————————-
1200 g Mandelmilch
120 g Maisstärke

250 g Zucker
2 Vanille
—————————————–
Zimtpulver
——————————————
40×27 cm

Εκτέλεση για το Αλάδωτο βυζαντινό

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , το στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την ζάχαρη , την μαστίχα ,το μπεικεν και θρυμματίζουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου το θρυμματισμένο μείγμα και το χοντρό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψάκι 40χ27 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.

 Αλάδωτο -βυζαντινό-

Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό με βρώμη χωρίς ζάχαρη

Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα να εφάπτει πάνω στην κρέμα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβουμε σε κομμάτι και πασπαλίζουμε με κανέλα. Το πιο νόστιμο νηστίσιμο αλάδωτο και άκρως γευστικό γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία!!

 Αλάδωτο -βυζαντινό-

Δείτε το βίντεο εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close