Το γλυκό της Τετάρτης : Αλάδωτο βυζαντινό. Αλάδωτο βυζαντινό από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για την περίοδο της νηστείας.
- Σιμιγδάλι χοντρό 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- γάλα αμυγδάλου 450 γραμμάρια
Για την βάση
- γάλα αμυγδάλου 1200 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 120 γραμμάρια
- βανίλια 2
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
Για την κρέμα
- κανελά Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Ένα σιροπιασμένο γλυκό ψυγείου θα φτιάξουμε σήμερα και την συνταγή την βρήκαμε από τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Παπαδάκη. Λέγεται αλάδωτο βυζαντινό και αποτελείται από μία αφράτη σιροπιασμένη βάση, μία βελούδινη κρέμα με γάλα αμυγδάλου και μπόλικη κανέλα.
Είναι πεντανόστιμο, vegan και νηστίσιμο και μπορούμε να το απολαύσουμε και στην σαρακοστή και στην Καθαρά Δευτέρα και στην νηστεία του δεκαπενταύγουστου και γενικά σε οποιαδήποτε νηστίσιμη περίοδο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλάδωτο βυζαντινό:
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
30′-35′ Χρόνος Ψησίματος
1 ώρα Χρόνος Αναμονής
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
12-14 Μερίδες
INGREDIENTS
500 g water
500 g sugar
1 cinnamon stick
————————————–
500 g semolina ,coarse
200 g sugar
1/2 tsp mastic
1 tsp baking powder
450 g almond milk
—————————————-
1200 g almond milk
120 g cornstarch
250 g sugar
2 vanilla
—————————————–
Cinnamon powder
——————————————
40×27 cm
GERMAN
ZUTATEN
500 g Wasser
500 g Zucker
1 Zimtstange
————————————–
500 g Grieß, grob
200 g Zucker
1/2 TL Mastix
1 TL Backpulver
450 g Mandelmilch
—————————————-
1200 g Mandelmilch
120 g Maisstärke
250 g Zucker
2 Vanille
—————————————–
Zimtpulver
——————————————
40×27 cm
Εκτέλεση για το Αλάδωτο βυζαντινό
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , το στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την ζάχαρη , την μαστίχα ,το μπεικεν και θρυμματίζουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου το θρυμματισμένο μείγμα και το χοντρό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψάκι 40χ27 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.
Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό με βρώμη χωρίς ζάχαρη
Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα να εφάπτει πάνω στην κρέμα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβουμε σε κομμάτι και πασπαλίζουμε με κανέλα. Το πιο νόστιμο νηστίσιμο αλάδωτο και άκρως γευστικό γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος