Συνταγή για μερακλήδικο κοντοσούβλι της γιαγιάς με απλά μπαχαρικά αλλά πλούσια γεύση, ψημένο στη σούβλα για το Πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά:
Συνταγή για νόστιμο κοντοσούβλι της γιαγιάς με απλά μπαχαρικά και όλα τα μυστικά για σωστό ψήσιμο στη σούβλα. Μερακλήδικο κοντοσούβλι να μοσχοβολήσει ο τόπος και να τρέχουν τα σάλια σε μικρούς και μεγάλους, για την Κυριακή του Πάσχα.
Κάθε Κυριακή του Πάσχα, η αυλή μοσχοβολούσε από το κοντοσούβλι της γιαγιάς. Με μεράκι, εμπειρία και μυστικά περασμένα από γενιά σε γενιά, το κρέας ψηνόταν αργά, ποτιζόταν με μυρωδικά και σκορπούσε ανυπομονησία σε μικρούς και μεγάλους.
Πασχαλινό χοιρινό κοντοσούβλι σε φόρμα του κέικ σαν στα κάρβουνα
Σε αυτή τη συνταγή, φέρνουμε στο φως την αυθεντική, πασχαλινή εκδοχή του κοντοσουβλιού, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά – με αγάπη, απλότητα και πλούσια γεύση. Για να συνεχίσουμε την παράδοση… και να γλείφουμε τα δάχτυλά μας με τον πιο μερακλήδικο μεζέ για καλοφαγάδες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Πασχαλινό κοντοσούβλι της γιαγιάς:

Εκτέλεση
Αρχικά ζητάμε από τον χασάπη ένα νόστιμο χοιρινό κρέας με λίγο λίπος κατάλληλο για κοντοσούβλι και του ζητάμε να έχουν τέτοιο σχήμα και μέγεθος τα κομμάτια. Παίρνουμε το κρέας, το μαρινάρουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κουρκουμά.
Η καλύτερη συνταγή για κοντοσούβλι στη σούβλα
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά να πάει η μαρινάδα παντού. Αφήνουμε το κρέας σκεπασμένο για κάποιες ώρες στο ψυγείο και ψήνουμε στη σούβλα για περίπου 2 ώρες.
Tips
Μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο, σε λαδόκολλα.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr