Τορτελίνια στο φούρνο με μπεσαμέλ για κάθε γιορτινό τραπέζι αλλά και για το τραπέζι της Κυριακής. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό και αφράτο σουφλέ ζυμαρικών. Εμείς το προτιμάμε από ότι τα ογκραντέν με τυριά διότι το τυρί έχει το κακό ιδίωμα να παγώνει μετά από κάποιες ώρες και να αλλοιώνει την γεύση του φαγητού. Σε αντίθεση με την μπεσαμέλ που όσο κρυώνει…απογειώνεται.
- τορτελινια 1 πακέτο
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- αυγα 1
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύβος κότας Μισός
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια τριμμένο
- σαλάμι μπύρας 3 φέτες
- πιπεριά 1-2
- πιπέρι Κατά βούληση
- γκούντα 100 γραμμάρια τριμμένη
Για το σουφλέ
- κεφαλοτύρι 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο
Για το γαρνίρισμα
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών φούρνου με φιογκάκια και μπεσαμέλ
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα αφράτο σουφλέ με τορτελίνια και μπεσαμέλ. Λιώνει στο στόμα και η υπέροχη γεύση των συγκεκριμένων γεμιστών με τυρί ζυμαρικών θα σας ξετρελάνει. Εμείς το φτιάχνουμε σε κάθε γιορτινό τραπέζι και μπουφέ αλλά και πολλές Κυριακές του μήνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τορτελίνια στο φούρνο με μπεσαμέλ
Εκτέλεση για τα τορτελίνια στο φούρνο με μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μικρότερο κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αυγό και λιώνουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουρ με λίγο νερό.
Προσθέτουμε και το μείγμα με το κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι με το γάλα, τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την μπεσαμέλ στην άκρη. Παίρνουμε ένα πυρέξ και το λαδώνουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και από πάνω βάζουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το σαλάμι μπύρας.
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και αλλαντικά
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, το πιπέρι και την τριμμένη γκούντα και ανακατεύουμε. Από πάνω περιχύνουμε το σουφλέ με την μπεσαμέλ και γαρνίρουμε λίγο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Tips για τα τορτελίνια στο φούρνο με μπεσαμέλ
Μπορούμε να βάλουμε όποιο σαλάμι μας αρέσει. Μία καλή επιλογή είναι το σαλάμι με πράσινη ελιά. Στο γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα