Συνταγή για όσους νηστεύουν, αλλά και για τους vegan, με Θρακιώτικο πικάντικο λάχανο τουρσί με φασόλια.

Υλικά:

Συνταγή για πικάντικο λάχανο τουρσί με φασόλια, μπούκοβο και καυτερή κόκκινη πιπεριά από την Θράκη για το πιο μαμαδίστικο φαγητό, που θα σας “ζεστάνει” τα κρύα Χειμωνιάτικα μεσημέρια.Προτείνεται τόσο για εκείνους που νηστεύουν, όσο και για vegan άτομα.

Κοτόπουλο με λάχανο τουρσί

Λάχανο τουρσί με φασόλια από την Θράκη, που εκεί το λένε και τουρσοφάσουλο! Είναι ένα υπέροχο πικάντικο, λαδερό και μαμαδίστικο φαγητό που σίγουρα είναι ότι πρέπει για τα κρύα μεσημέρια! Μπορείτε να το κάνετε και λιγότερο πικάντικο αν επιθυμείτε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση λάχανο τουρσί με φασόλια:

Λάχανο-τουρσί-με φασολάδα-που-περίσσεψε-συνταγή-

Εκτέλεση

Στη περίπτωση που φτιάξουμε το φαγητό από την αρχή, μουλιάζουμε από χθες το βράδυ τα φασόλια σε νερό και το επόμενο πρωί τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό τους.

Ψιλοκόβουμε μισό λάχανο τουρσί, το στραγγίζουμε λίγο με τα χέρια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

Πηχτή φασολάδα για αποτοξίνωση από το κρέας

Προσθέτουμε μπόλικη πάπρικα, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα βάζουμε την καυτερή πιπεριά και ρίχνουμε τον ζωμό από τα φασόλια, μέχρι να σκεπαστεί το λάχανο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 λεπτά και ρίχνουμε τα φασόλια. Σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά και προσθέτουμε το μπούκοβο. Είναι έτοιμο.

Tips

Σε περίπτωση που το κάνουμε με τα φασόλια που περίσσεψαν, θα βγει πιο κοκκινιστό. Επίσης με τα φασόλια που περίσσεψαν ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και αντί για ζωμό από τα φασόλια που έβρασαν συμπληρώνουμε ζεστό νεράκι. Στο τέλος βάζουμε τα φασόλια που περίσσεψαν.

Λάχανο-τουρσί-με φασολάδα-που-περίσσεψε-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr