Συνταγή για εύκολη τούρτα Πασχαλίτσα με κέικ και στολισμένη με ζαχαρόπαστα για το παιδικό πάρτι το Πάσχα που θα ξετρελάνει τα παιδιά.
Υλικά:
- αυγα 4 μεσαία
- ζαχαρη 270 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- Γάλα φρέσκο 130 ml
- ηλιέλαιο 100 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 2
Για το σιρόπι:
Για τη γέμιση:
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 συσκευασία με γεύση πραλίνα
- φουντουκι 1-2 κουταλιές της σούπας καραμελωμένα
- αμυγδαλα 1-2 κουταλιές της σούπας κροκάν
- φυτική κρέμα γάλακτος 200 ml
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για τη διακόσμηση:
- ζαχαροπαστα 1 συσκευασία λευκή
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 κόκκινο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 μαύρο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 πράσινο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 κίτρινο
Συνταγή για παιχνιδιάρικη Πασχαλινή τούρτα Πασχαλίτσα για το παιδικό πάρτι με κέικ και διακοσμημένη με ζαχαρόπαστα. Με την πιο απολαυστική και λαχταριστή γέμιση και το πιο εντυπωσιακό σχέδιο, τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα ενθουσιαστούν με το αριστούργημά σας!
Αν ψάχνετε μια ξεχωριστή και χαριτωμένη τούρτα για παιδικό πάρτι το Πάσχα η Τούρτα Πασχαλίτσα είναι η ιδανική επιλογή! Με αφράτο κέικ, λαχταριστή γέμιση και εντυπωσιακή διακόσμηση από ζαχαρόπαστα, αυτή η τούρτα θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Τούρτα Frozen πολύ εύκολη για το παιδικό πάρτι!
Είναι καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με το παιχνιδιάρικο σχέδιό της. Ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό έργο τέχνης που θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση, το φετινό Πάσχα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα Πασχαλίτσα:

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα ρίχνουμε πολύ σιγά το γάλα και το ηλιέλαιο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος τις βανιλίνες. Μόλις τα έχουμε προσθέσει όλα σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Προσθέτουμε το μείγμα σε μια αλευροβουτυρωμένη αποσπώμενη φόρμα 23 εκατοστών και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου και ακόμα 35 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Εύκολη Πασχαλινή τούρτα
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Έπειτα το κόβουμε σε δύο ίσους πάτους. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι μας για 2 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα με γεύση πραλίνας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παίρνουμε τον πρώτο πάτο και το σιροπιάζουμε. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα πραλίνα. Από πάνω πασπαλίζουμε με καραμελωμένα φουντούκια και αμύγδαλα κροκάν. Από πάνω βάζουμε τον δεύτερο πάτο κέικ και τον σιροπιάζουμε.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την τούρτα. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Έπειτα παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι ζαχαρόπαστας και βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τούρτα μασκαρπόνε με φράουλες
Προσθέτουμε όσο χρώμα χρειάζεται για να βγει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και ζυμώνουμε καλά. Αφού το χρώμα είναι έτοιμο την ανοίγουμε αν χρειάζεται σε φύλλο και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την τούρτα.
Δουλεύουμε ένα μικρότερο κόμματι ζαχαρόπαστας με το μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής, με τον ίδιο τρόπο που δουλέψαμε και το προηγούμενο κομμάτι και το βάζουμε στο πάνω μέρος της τούρτας για κεφάλι. Φτιάχνουμε βούλες από μικρότερα κομμάτια ζαχαρόπαστας με μαύρο χρώμα και στολίζουμε το σώμα της Πασχαλίτσας.
Παίρνουμε δύο μικρά κομματάκια λευκής ζαχαρόπαστας και τα βάζουμε για μάτια. Πάνω από τα μάτια βάζουμε 2 μικρότερα κομμάτια μαύρης ζαχαρόπαστας. Φτιάχνουμε με κουπάτ μαργαρίτες από λευκή ζαχαρόπαστα και στη μέση τοποθετούμε από ένα κίτρινο μπαλάκι. Στολίζουμε με τις μαργαρίτες την τούρτα.
Κέικ τούρτα βεζούβιος
Στο τέλος πλάθουμε κορδόνι με πράσινη ζαχαρόπαστα, που την φτιάξαμε και αυτή με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε την τούρτα γύρω γύρω. Γενικά η διακόσμηση είναι στη κρίση μας και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr