τσουρέκια-με-ζαχαρούχο γάλα-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Συνταγή για τα καλύτερα Πασχαλινά τσουρέκια για το 2024  και όλα τα μυστικά τους. Αφράτα, με κλωστές που μένουν έτσι για μέρες ..

Από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.

 

Αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη

 

Υπέροχα Πασχαλινά τσουρέκια μέσα στη γλύκα, με ζαχαρούχο γάλα. Αυτά τα τσουρέκια είναι χωρίς καμία αμφιβολία τα καλύτερα για το Πάσχα 2024 και αυτό, διότι είναι πανεύκολα, χωρίς προζύμι, με σίγουρη επιτυχία και μέσα στη γλύκα. Το ζαχαρούχο γάλα βλέπετε…έκανε το θαύμα του.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για τσουρέκια για το 2024:

τσουρέκια-με-ζαχαρούχο γάλα-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Εκτέλεση την καλύτερη συνταγή για τσουρέκια για το 2024

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά ξεχωριστά, αφού έχουμε χαμηλώσει πολύ τη φωτιά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας.

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.

τσουρέκια-με-ζαχαρούχο γάλα-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα τ’ αλείφουμε με το ασπράδι και το φρέσκο γάλα, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Tips για την καλύτερη συνταγή για τσουρέκια για το 2024

Το κουτί είναι 300ml (θα σας βοηθήσει αν έχετε κούπα μεζούρα). Πολύ προσοχή όταν τα ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πιάσει και να καεί το ζαχαρούχο. Ίσως είναι καλύτερα 3 με 3,5 κουτιά ζάχαρη

τσουρέκια-με-ζαχαρούχο γάλα-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Εγώ έβαλα 2 πακετάκια βούτυρο συν 100 ml καλαμποκέλαιο. Θέλει πολύ μεγάλη λεκάνη Η ζύμη για τσουρέκια με ζαχαρούχο κολλάει. ΔΕΝ προσθέτουμε αλεύρι όσο να μην κολλάει ..βουτάμε τα χέρια μας σε λαδάκι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μην κάνετε τον κόπο να το βάλετε στο μίξερ δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσει

Όπως είδατε εγώ την έβαλα ψυγείο για πιο αργό φούσκωμα για να αναπτυχθεί καλύτερα η μαγιά και να γίνουν πιο αφράτα και νόστιμα. Οι παλιές νοικοκυρές τα άφηναν όλη νύχτα να φουσκώσουν. Μου βγήκαν 12 τσουρέκια των 450 γραμμαρίων (160 γραμμάρια το κάθε κορδόνι επί τρία για την πλεξούδα) και 2 μικρά στρογγυλά.

 

Νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου

 

Όταν τα πλάσουμε αφήνουμε να φουσκώσουν κάνα 20 λεπτό μετά τα αλείφουμε αυγό και το βάζουμε να ψηθεί. Εγώ έβαλα στον πάτο του φούρνου ένα μικρό ταψάκι με νερό για να έχει υγρασία και να γίνουν αφράτα.

τσουρέκια-με-ζαχαρούχο γάλα-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close