Συνταγή για τυροκούλουρα με αφράτη σπιτική ζύμη και τυρί κρέμα για το lunchbox της δουλειάς και του σχολείου.
Υλικά:
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 310 γραμμάρια
- μαργαρίνη 250 γραμμάρια (1 πλάκα)
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για τσουρέκια 600 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το άλειμμα:
Για την γέμιση:
- φέτα 150 γραμμάρια
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
Συνταγή για τυροκούλουρα με εύκολη ζύμη που τα υλικά της είναι ακριβώς, για να έχετε σίγουρα αποτελέσματα. Γεμισμένα με τυρί κρέμα, αυτά τα τυροκούλουρα θα γίνουν η αγαπημένη συνήθεια των παιδιών στο σχολείο αλλά και των μεγάλων στη δουλειά.
Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα τυροπιτάκια με φέτα, τότε σας έχουμε τη τέλεια συνταγή. Τυροκούλουρα με εύκολη ζύμη, γεμισμένα με τυρί κρέμα και φέτα. Το τυρί κρέμα κάνει όλη την διαφορά στη γεύση και στην υφή, αφού τα κάνει πιο κρεμώδη και χορταστικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροκούλουρα για το lunchbox:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε ακριβώς με αυτή τη σειρά, το αυγό, το στραγγιστό γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι για τσουρέκια. Ζυμώνουμε και αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Όσο περιμένουμε την ζύμη να ετοιμαστεί ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύοντας τη θρυμματισμένη φέτα με το τυρί κρέμα. Ανοίγουμε την ζύμη σε έναν πάγκο με νισεστέ σε μεγάλο τετράγωνο, όχι φύλλο. Θέλουμε να μην είναι πολύ λεπτό. Κόβουμε τα γύρω γύρω με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα, για να ισιώσουν.
Μετά κόβουμε οριζόντια, στη μέση και τα κομμάτια που μένουν από 2 γραμμές, να είναι στο τέλος, 6 ορθογώνια κομμάτια. Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε στη μέση, από κάθε φύλλο με την γέμιση και στα γύρω κενά που μένουν αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, που χτυπήσαμε μαζί με το γάλα και το αλάτι.

Τυροκούλουρα με βρώμη για το σχολείο
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tips
Βάζουμε νισεστέ στον πάγκο γιατί το κορν φλάουρ ή το αλεύρι θα χαλάσουν τη ζύμη. Οι ποσότητες στα υλικά της ζύμης είναι μετρημένες. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με έτοιμο φύλλο αλλά δεν θα είναι ίδιο το αποτέλεσμα. Από γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε ό,τι έχουμε.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Τόρτοκα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr