Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Συνταγή για Τυρόπιτα με ένα φύλλο. Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και φέτα για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.

Οι τυρόπιτες είναι από τις αγαπημένες μας πίτες. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία απολαυστική τυρόπιτα με ένα φύλλο ,με σπιτικό φύλλο αλλά και γεμιστή με φέτα. Είναι φανταστική και πανεύκολη και σίγουρα τα παιδιά θα την λατρέψουν.

 

Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Έτσι η σημερινή μας τυρόπιτα είναι ιδανική και για σχολικό κολατσιό και τα παιδιά θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Ακόμη κι αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στις σπιτικές πίτες αυτή η τυρόπιτα με ένα φύλλο είναι τόσο εύκολη που αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα θα έχει σίγουρη επιτυχία.

Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα με ένα φύλλο:

Τυρόπιτα- με -ένα- φύλλο-

Εκτέλεση για την τυρόπιτα

Στην αρχή βάζουμε το μισό περίπου αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στην μέση μία λακκούβα. Έπειτα προσθέτουμε στην λακκούβα το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε. Αφού ενσωματωθεί το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.

Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Δουλεύουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και τοποθετούμε στην μέση ένα μπολάκι. Κόβουμε 8 ακτίνες, και αφαιρούμε το μπολάκι. Απλώνουμε το βούτυρο το οποίο θα το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Διπλώνουμε μία ακτίνα προς το κέντρο και στην συνέχεια την απέναντι ακτίνα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένο σκεύος. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Δείτε ακόμα Ζεματιστή τυρόπιτα από την Γκόλφω

 

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Το μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 34 εκατοστών και το λαδώνουμε.

Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Σπάμε την φέτα και προσθέτουμε στην φέτα το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα μας.

Τυρόπιτα- με -ένα- φύλλο-

Απλώνουμε την γέμιση και γυρίζουμε το φύλλο όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο.

Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Λαδώνουμε το φύλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.

Τυρόπιτα με ένα φύλλο

Δείτε αναλυτικά την συνταγή για Τυρόπιτα με ένα φύλλο στο παρακάτω βίντεο:

Τυρόπιτα- με -ένα- φύλλο-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close