Τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι. Τραγανά τυροπιτάκια στο τηγάνι που δεν τραβούν λάδι με γέμιση από φέτα και αυγά.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια κοσκινισμένο
- νερό 1 κούπα
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- κεφίρ 1 φλιτζανάκι του καφέ
Υλικά
- ελαιολαδο Κατά βούληση
Για το άλειμμα
- καλαμποκέλαιο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
Τα σημερινά μας τυροπιτάκια λέγονται και πιροσκία ή πισιά και είναι πεντανόστιμα. Θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη ζύμη με μαγιά και κεφίρ και θα τα γεμίσουμε με τυρί φέτα, αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θα τα τηγανίσουμε σε καλαμποκέλαιο και θα τα απολαύσουμε με μία παγωμένη μπύρα.
Αυτά τα τραγανά τυροπιτάκια μπορεί να είναι τηγανιτά όμως δεν απορροφούν καθόλου λάδι και αυτό σας το λέμε από προσωπική εμπειρία. Είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά και σίγουρα μπορούν να γίνουν μοναδικά ορεκτικά, μεζεδάκια ή και να εμπλουτίσουν τον μπουφέ μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι :
Εκτέλεση για την ζύμη και τα τυροπιτάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το νερό, την μαγιά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το κεφίρ και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Δείτε ακόμα Τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Αλείφουμε την ζύμη μας με λίγο ελαιόλαδο για να γυαλίσει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 3 τέταρτα με μισή ώρα. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος όπως ένα κεφτεδάκι.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο και προσθέτουμε την γέμιση με την φέτα. Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και μπόλικο καλαμποκέλαιο μέχρι να χρυσίσουν.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ πατάμε την φέτα με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
Tips για τα Τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι
Αντί για κεφίρ μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό. Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε κάποια άλλη γέμιση αρκεί να μην έχει υγρά. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη ψημένα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος