συνταγή-για-τυροπιτάκια-στο-τηγάνι-

Τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι. Τραγανά τυροπιτάκια στο τηγάνι που δεν τραβούν λάδι με γέμιση από φέτα και αυγά.

Τα σημερινά μας τυροπιτάκια λέγονται και πιροσκία ή πισιά και είναι πεντανόστιμα. Θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη ζύμη με μαγιά και κεφίρ και θα τα γεμίσουμε με τυρί φέτα, αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θα τα τηγανίσουμε σε καλαμποκέλαιο και θα τα απολαύσουμε με μία παγωμένη μπύρα.

Αυτά τα τραγανά τυροπιτάκια μπορεί να είναι τηγανιτά όμως δεν απορροφούν καθόλου λάδι και αυτό σας το λέμε από προσωπική εμπειρία. Είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά και σίγουρα μπορούν να γίνουν μοναδικά ορεκτικά, μεζεδάκια ή και να εμπλουτίσουν τον μπουφέ μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι :

τυροπιτάκια -στο- τηγάνι- χωρίς- να- τραβάνε- λάδι-

Εκτέλεση για την ζύμη και τα τυροπιτάκια

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το νερό, την μαγιά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το κεφίρ και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Δείτε ακόμα Τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι

Αλείφουμε την ζύμη μας με λίγο ελαιόλαδο για να γυαλίσει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 3 τέταρτα με μισή ώρα. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος όπως ένα κεφτεδάκι.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο και προσθέτουμε την γέμιση με την φέτα. Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και μπόλικο καλαμποκέλαιο μέχρι να χρυσίσουν.

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε ένα μπολ πατάμε την φέτα με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.

Tips για τα Τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι

Αντί για κεφίρ μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό. Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε κάποια άλλη γέμιση αρκεί να μην έχει υγρά. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη ψημένα.

τυροπιτάκια -στο- τηγάνι- χωρίς- να- τραβάνε- λάδι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close