Συνταγή για τυροψωμάκια χωρίς μαγιά, με οικονομικά και απλά υλικά από την Γκόλφω Νικολού για το σχολικό κολατσιό και τον μπουφέ των γενεθλίων.
Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 πλαστικά ποτηράκια
- ελαιολαδο 1 πλαστικό ποτηράκι
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 30 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 430 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
Για το άλειμμα:
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 σφηνάκι
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για αφράτα και εύκολα τυροψωμάκια χωρίς μαγιά με απλά και οικονομικά υλικά από την αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού. Είναι μία τέλεια πρόταση για το σχολικό κολατσιό αλλά και το παιδικό πάρτι ή το σνακ των μεγάλων.
Τυροπιτάκια σαν τυροψωμάκια για το σχολείο
Τα τυροψωμάκια είναι η πιο αφράτη και νόστιμη επιλογή, για εύκολα πιτάκια που μοιάζουν με τυροπιτάκια, αλλά δεν χρειάζονται φύλλο. Σήμερα λοιπόν η Γκόλφω Νικολού μας δείχνει την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για τυροψωμάκια χωρίς μαγιά κι αν τα φτιάξετε δε θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροψωμάκια χωρίς μαγιά της Γκόλφως:

Εκτέλεση
Αρχικά αραιώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι με λίγο νερό, για να μην είναι τόσο πηχτό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και στο τέλος το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να να απορροφηθεί λίγο το αλεύρι και έπειτα με μία σπάτουλα ή με τα χέρια μας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη και σταθερή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
Ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα με το τριμμένο γκούντα. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μικρό πιτάκι με τα χέρια μας. Γεμίζουμε με λίγη γέμιση το κάθε πιτάκι και το κλείνουμε καλά σαν μπαλάκι.
Αφράτα τυροψωμάκια με 3 υλικά στο airfryer
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και μεταφέρουμε εκεί τα τυροπιτάκια. Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τα πιτάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Tips
Αντί για ελαφρύ ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε 1/2 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο και 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο. Αντί για στραγγιστό γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε ό,τι γιαούρτι θέλουμε.
Αν δεν έχετε το ποτήρι αυτό το πλαστικό βάλτε ένα απλό ποτήρι νερού όχι τεράστιο και αλεύρι όσο πάρει μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη αλλά σταθερή. Αντί για σουσάμι πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr