Συνταγή για τυρόψωμο αφράτο σαν βαμβάκι. Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτο τυρόψωμο με φέτα για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο αλλά και σαν ορεκτικό με τα κρεατικά μας, από τη Τζένη Τσανακτσίδου. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το τυρόψωμο και για κολατσιό στη δουλειά. Είναι φουσκωτό, με μαγιά και μερικά ακόμη απλά και οικονομικά υλικά, κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει τυρόψωμο, είναι μία καλή αρχή, αφού η συνταγή είναι πανεύκολη.
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- σπορέλαιο 1 ποτήρι χλιαρό
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- ασπραδια 2
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό
- φέτα 100 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 200-250 γραμμάρια σε φέτες
Για τη γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Τυρόψωμο στεφάνι
Τα τυρόψωμα είναι υπέροχα και μπορούμε να τα απολαύσουμε και σαν πρωινό και σαν μεσημεριανό και σαν συνοδευτικό με το μεσημεριανό ή στα γιορτινά μας τραπέζια. Σήμερα η Τζένη Τσανακτσίδου ετοίμασε για εμάς ένα αφράτο και φουσκωτό τυρόψωμο σαν βαμβάκι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τυρόψωμο:
Εκτέλεση για το τυρόψωμο
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, το χλιαρό νερό, το χλιαρό σπορέλαιο, την ζάχαρη, τη ξερή μαγιά, το αλάτι και την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μία πολύ αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια, την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε ελαφρώς.
Έπειτα την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την σκεπάζουμε και πάλι. Την αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά, την πατάμε με τα χέρια και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σκεπασμένη.
Αφράτο τυρόψωμο ταψιού του Άκη
Στο τέλος χαράζουμε το τυρόψωμο και τοποθετούμε στο κέντρο και στις σχισμές που χαράξαμε λεπτές φέτες φέτας. Την σκεπάζουμε για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για το τυρόψωμο
Η μέτρηση των υλικών πρέπει να γίνει με το ίδιο ποτήρι.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα