Συνταγή για τυρόψωμο με φέτα και μία εύκολη τεχνική με το ελαιόλαδο έτσι ώστε να βγει με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- νερό 300 ml περίπου χλιαρό
- φέτα 250-300 γραμμάρια
- ελαιολαδο 3-4 σφηνάκια περίπου
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για τυρόψωμο με ελαιόλαδο και φέτα και μία ξεχωριστή και εύκολη τεχνική για να βγει με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα. Από τα πιο πετυχημένα τυρόψωμα, που θυμίζει και λίγο λαδόψωμο και μπορούμε να το φτιάξουμε για το κολατσιό των μικρών στο σχολείο.
Τυρόψωμο αφράτο σαν βαμβάκι
Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε ένα τυρόψωμο με μία πολύ έξυπνη τεχνική που αλλάζει την γεύση αλλά και την τραγανότητα του. Φυσικά και δε θα σας την αποκαλύψουμε από τώρα, αλλά μπορούμε να σας περιγράψουμε το αποτέλεσμα. Τυρόψωμο με τραγανή κόρα, αφράτη ψίχα και ελαφρώς λαδερή γεύση, που παραπέμπει σε λαδόψωμο. Μπουκιά και συχώριο!
Δείτε την εκτέλεση για το τυρόψωμο με φέτα και την τεχνική με το ελαιόλαδο για να βγει πιο τραγανό παρακάτω:

Εκτέλεση
Προσθέτουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ξερή μαγιά και το χλιαρό νερό. Βάζουμε το χλιαρό νερό σταδιακά, ενώ δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα, μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει στα χέρια.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη από το προηγούμενο βράδυ για να ωριμάσει και το επόμενο πρωί την αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο εργασίας και βάζουμε το ζυμάρι στον αλευρωμένο πάγκο.
Το απλώνουμε με τα χέρια και πασπαλίζουμε από πάνω με την θρυμματισμένη φέτα. Το κλείνουμε σε πουγκί με λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί 34αρι.
Τυρόψωμο στεφάνι
Πιέζουμε το πουγκί να φτάσει στα όρια του ταψιού. Αφήνουμε να φουσκώσει, πιέζουμε με τα χέρια για το σχέδιο και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Tips
Όταν βάζουμε το ελαιόλαδο πάνω από τη ζύμη και όχι καθώς φτιάχνουμε τη ζύμη, γίνεται πιο τραγανή αλλά και συνάμα τρυφερή κόρα. Επίσης με αυτόν τον τρόπο το τυρόψωμο παραπέμπει σε λαδόψωμο και η γεύση του γίνεται άπαιχτη.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε ελαιόλαδο, το οποίο το αρωματίσαμε με κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης, για επιπλέον άρωμα. Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη και την ίδια μέρα που θέλουμε να ψήσουμε το τυρόψωμο.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr