Βίδες με σολομό και ντοματίνια - Η μακαρονάδα του Καλοκαιριού

Βίδες με σολομό και ντοματίνια – Η μακαρονάδα του Καλοκαιριού

Συνταγή για ελαφριά μακαρονάδα με ντοματίνια και σολομό στο πυρέξ από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Η μακαρονάδα του Καλοκαιριού που τρώγεται και κρύα!

Υλικά:

Για το σερβίρισμα:

Αν θέλετε μία ελαφριά καλοκαιρινή μακαρονάδα που να τρώγεται και ζεστή και κρύα, σαν μακαρονοσαλάτα ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει την καλύτερη. Βίδες με τυρί κρέμα, σολομό και ντοματίνια στο πυρέξ. Είναι νόστιμη και χορταστική με απλά υλικά και μπορούμε να την απολαύσουμε τόσο σαν κυρίως γεύμα όσο και σαν μακαρονοσαλάτα.

Καλοκαιρινή δροσερή μακαρονοσαλάτα με βίδες και σως κέτσαπ

Το Καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν θέλουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές που δεν θα χρειάζεται να είμαστε συνεχώς πάνω από τον φούρνο ή τα μάτια του φούρνου που καίνε. Έτσι ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει μία καλοκαιρινή μακαρονάδα με βίδες, σολομό, ντοματίνια και τυρί κρέμα στο πυρέξ. Φτιάχνεται εύκολα και μπορείτε να την απολαύσετε και κρύα τις ημέρες του καύσωνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις βίδες με σολομό και ντοματίνια:

Βίδες με σολομό και ντοματίνια - Η μακαρονάδα του Καλοκαιριού

INGREDIENTS

400 g salmon fillet 300 g Pasta Fusilli 350 g Cherry tomatoes 300 g Cream cheese 60 g Spinach 2 tbsp olive oil Salt Pepper Oregano — Graviera cheese

GERMAN

ZUTATEN

400 g Lachsfilet 300 g Pasta Fusilli 350 g Kirschtomaten 300 g Frischkäse 60 g Spinat 2 EL Olivenöl Salz Pfeffer Oregano — Graviera-Käse

10′ Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

2-3 Μερίδες

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ 28-30 εκατοστών ρίχνουμε στη σειρά τα κομμάτια του σολομού, τα ντοματίνια, το σπανάκι, το τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βίδες με σολομό και ντοματίνια - Η μακαρονάδα του Καλοκαιριού

Σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει έρθει σημείο βρασμού ρίχνουμε το αλάτι, τα ζυμαρικά βίδες και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο και με ένα πιρούνι πατάμε να πολτοποιήσουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το τυρί γραβιέρα ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε αυτό το πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο. Καλή σας επιτυχία!! Κι αν θέλετε επιπλέον ιδέες για καλοκαιρινές μακαρονάδες τσεκάρετε εδώ.

Βίδες με σολομό και ντοματίνια - Η μακαρονάδα του Καλοκαιριού

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr