Αφράτα- ψωμάκια- φόρμας-

Αφράτα  ψωμάκια φόρμας. Αφράτα ψωμάκια φόρμας για το σχολείο ή τον μπουφέ με μόλις 6 υλικά.

Θα χρειαστούμε μόλις 6 υλικά για να φτιάξουμε αυτά τα αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια φόρμας. Είναι σκέτος αφρός και μοσχοβολάνε βούτυρο. Είναι υπέροχα αφράτα ψωμάκια που θέλουμε να κάνουμε όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο ή πολλά υλικά μέσα στο ψυγείο μας.

Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν σίγουρα αφού είναι τόσο αφράτα και βουτυρένια που λιώνουν στο στόμα. Σίγουρα οι foodacholics έχουν τον τρόπο να μας ανοίγουν την όρεξη γι’ αυτό ας σηκώσουμε τα μανίκια κι ας μπούμε στις κουζίνες μας να τα φτιάξουμε.

Αφράτα ψωμάκια φόρμας

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα ψωμάκια φόρμας:

Αφράτα ψωμάκια φόρμας

Εκτέλεση

Διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Έπειτα προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μία κολλώδες ζύμη.

Αφράτα- ψωμάκια -φόρμας-

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη. Μετά τα 30 λεπτά την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και τοποθετούμε τα κομμάτια σε λαδωμένη επιφάνεια. Με τα χέρια μας ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά.

Αφράτα- ψωμάκια -φόρμας-

Τα κάνουμε μπάλες και χωρίζουμε την κάθε μπάλα σε 3 μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε 6 βουτυρωμένες φόρμες ανά 3 και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Αλείφουμε τα ψωμάκια με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Αφράτα ψωμάκια φόρμας Αφράτα ψωμάκια φόρμας

Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια Bagels για το σχολείο

Αφράτα- ψωμάκια -φόρμας-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής με όλα τα κόλπα για τα  Αφράτα ψωμάκια φόρμας στο παρακάτω βίντεο:

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close