Συνταγή για τυροπιτάκια σκέτος αφρός με βουτυρένια ζύμη γιαουρτιού και απολαυστική, πλούσια γέμιση με φέτα.Η τέλεια ιδέα για το σχολικό κολατσιό ή το ταπεράκι του ολοήμερου, ενώ μπορείτε να τα φτιάξετε και για το παιδικό πάρτι.
Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 φλιτζάνα
- βούτυρο γάλακτος 1 φλιτζάνα λιωμένο και όχι καυτό αγελαδινό
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζάνες
Για τη γέμιση:
- φέτα 700 γραμμάρια
- αυγα 2
- βούτυρο γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό
Για το άλειμμα:
- αυγα 1
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας. Αυτή η αφράτη και βουτυρένια ζύμη είναι έξτρα απολαυστική. Είναι μία πανεύκολη συνταγή για χορταστικά τυροπιτάκια που μπορείς να τα φτιάξεις τόσο για το σχολείο όσο και για το παιδικό πάρτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα βουτυρένια τυροπιτάκια:

Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το στραγγιστό γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλάτι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα, στη λεκάνη με το γιαούρτι.
Φουσκωτά τυροπιτάκια για το σχολείο
Πλάθουμε καλά την ζύμη, μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την φτιάχνουμε μία μπαλίτσα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στη λεκάνη. Τρίβουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τα αυγά και το βούτυρο.
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε το ζυμάρι. Πατάμε με την κούπα ανάποδα για να βγάλουμε στρογγυλά κομμάτια. Γεμίζουμε τα στρογγυλά κομμάτια ζύμης με το μείγμα της φέτας και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε απαλά τις άκρες για να σφραγίσουμε τα τυροπιτάκια.
Τυροπιτάκια κουρού που μένουν μαλακά για μέρες
Βουτυρώνουμε ένα ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα τυροπιτάκια. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά.
Tips για τα τυροπιτάκια
Βγαίνουν 75-80 μικρά τυροπιτάκια. Δεν βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και δεν σφραγίζουμε τα τυροπιτάκια με πιρούνι. Και να ανοίξουν δεν πειράζει.

Της φίλης μας Kiki Kyriaki.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr