έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Έφτασε η αγαπημένη εποχή του χρόνου #not που στρώνουμε τα χαλιά και κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα. Αυτός ο πλήρης οδηγός θα σας κάνει αυτές τις δουλειές…παιχνιδάκι! Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσουμε και να φρεσκάρουμε τα χαλιά, τρόποι για να στρώσουμε τα χαλιά και επίσης κόλπα για να οργανώσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα, να τα φρεσκάρουμε και να τα βολέψουμε στις ντουλάπες μας.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινάμε να στρώνουμε τα χαλιά μας και να κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα. Μπορεί να μην είναι από τις αγαπημένες μας δουλειές, όμως πρέπει να γίνουν και ειδικά αν μεγαλώνουμε παιδιά αυτές οι δουλειές είναι πιο επιτακτικές.

Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε έξυπνα κόλπα για να καθαρίσουμε και να φρεσκάρουμε τα χαλιά μας, έξυπνα κόλπα για να στρώσουμε τα χαλιά και έξυπνα κόλπα για να οργανώσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα, να τα φρεσκάρουμε και να τα βολέψουμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Σωστό στρώσιμο χαλιών: Φτιάχνουμε μόνοι μας καθαριστικό για τα χαλιά με ξύδι

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Υλικά

 1. 2 φλιτζάνια νερό
 2. 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι
 3. 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 4. 1/4 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου

Διαδικασία

Στην αρχή ρίχνουμε δύο φλιτζάνια νερό και δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι σε ένα δοχείο. Το ξύδι θα καθαρίσει και θα αρωματίσει ευχάριστα το χαλί σας ενώ οι απολυμαντικές του ιδιότητες, είναι γεγονός. Επίσης το λευκό ξύδι, δεν φθείρει ούτε λίγο τα χαλιά σας.

Στην συνέχεια, βάζουμε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στο ίδιο δοχείο. Η σόδα καθαρίζει και αρωματίζει εξίσου αποτελεσματικά τα χαλιά μας. Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού απορρυπαντικό πλυντηρίου στο ίδιο δοχείο. Είναι ιδανικό για το καθάρισμα των χαλιών και θα αφήσει μια αίσθηση φρεσκάδας.

Βάζουμε ένα καθαρό ύφασμα μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και τρίβουμε το χαλί. Αν έχουμε ατμοκαθαριστή, τότε ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο δοχείο του ατμοκαθαριστή και τον χρησιμοποιούμε όπως θα το χρησιμοποιούσαμε οποιαδήποτε άλλη φορά.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: iefimerida.gr

Έξυπνο κόλπο για να καθαρίσουμε, να φρεσκάρουμε και να προσφέρουμε ζωντάνια στα χρώματα των χαλιών μας!

Υλικά

 1. Μαγειρική Σόδα
 2. Σκόνη ή νιφάδες σαπουνιού
 3. Λευκό Ξύδι
 4. Ζεστό νερό
 5. Αιθέριο έλαιο λεβάντας
 6. Πανάκι
 7. Ψεκαστήρι (προαιρετικά)

*Οι ποσότητες διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του χαλιού.

Διαδικασία

Αρχικά σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την μαγειρική σόδα με την σκόνη σαπουνιού. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο χαλί. Το ρίχνουμε με τρόπο που να πασπαλιστεί.

Παράλληλα, τοποθετούμε το λευκό ξύδι σε χλιαρό προς ζεστό νερό. Για τρία μέρη νερό ένα μέρος ξύδι. Αν έχετε μπουκάλι για σπρέι θα είναι ακόμη πιο χρήσιμο. Ψεκάζουμε ή βουτάμε το καθαρό πανί στο μείγμα του ξυδιού και στην συνέχεια περνάμε από πάνω το χαλί.

Αφαιρούμε παράλληλα το μείγμα που ρίξαμε προηγουμένως. Επιμένουμε στα σημεία που υπάρχουν λεκέδες ή είναι πιο θαμπό το χαλί μας. Αφήνουμε το χαλί τουλάχιστον μια ώρα και στην συνέχεια το σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα.

Tip

Παίρνουμε ένα πράσινο σαπούνι και το τρίβουμε στον τρίφτη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά περισσεύματα από σαπούνι. Αν θέλουμε ψεκάζουμε απευθείας πάνω στο χαλί. Αν πάρει περισσότερη υγρασία, το αφήνουμε για περισσότερη ώρα, πριν το σκουπίσουμε με την ηλεκτρική σκούπα.

Έξυπνο κόλπο να φρεσκάρουμε τα χαλιά μας!

Υλικά

 1. Μαγειρική σόδα
 2. Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Διαδικασία

Ρίχνουμε στην σόδα την λεβάντα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας πάνω στο χαλί. Το αφήνουμε να δράσει για μία με δύο ώρες και μετά σκουπίζουμε πολύ καλά το μείγμα με την ηλεκτρική σκούπα.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Έξυπνο κόλπο για να καθαρίσουμε τα χαλιά μας!

Υλικά

 1. Λευκό ξίδι (1 μέρος)
 2. Νερό (3 μέρη), κατά προτίμηση χλιαρό προς ζεστό

Διαδικασία

Σε ένα μπουκάλι με λαβή για σπρέι, αναμειγνύουμε το νερό και το ξύδι. Ψεκάζουμε και σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί. Αφήνουμε λίγο να φύγει η υγρασία και μετά το στρώνουμε. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά την δράση των υλικών μας:

Μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδα έχει την ιδιότητα να καθαρίζει και να απολυμαίνει σε βάθος όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Επίσης, μπορεί να απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Σαπούνι: Καθαρίζει σε βάθος και με μεγάλη αποτελεσματικότητα τους λεκέδες από τα χαλιά μας.

Δείτε ακόμα Μπήκε το Φθινόπωρο: Καιρός να οργανώσεις την ντουλάπα σου κι εμείς θα σου δείξουμε τους καλύτερους τρόπους

Λευκό ξύδι: Το λευκό ξύδι έχει την τάση να αναζωογονεί τα χαλιά και να φρεσκάρει τα χρώματά τους. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα το λευκό ξύδι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους τοπικούς λεκέδες.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Έχει αντιβακτηριδιακή δράση και δίνει ευχάριστο άρωμα αναζωογόνησης και φρεσκάδας.

Χρησιμοποίησε το καλαμποκάλευρο!

Για λεκέδες που εισχωρούν βαθιά στο ύφασμα, όπως το μελάνι, φτιάχνουμε μία πάστα από γάλα και καλαμποκάλευρο. Την αφήνουμε πάνω στον λεκέ για αρκετές ώρες, μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια αφαιρούμε τα υπολείμματα που έχουν μείνει. Μετά, σκουπίζουμε την πάστα.

Ακόμα και το σκέτο καλαμποκάλευρο, όμως, μπορεί να εξαφανίσει τους πιο ήπιους λεκέδες. Η διαδικασία είναι η ίδια: πασπαλίζουμε μ’ αυτό το χαλί, το αφήνουμε για αρκετές ώρες και τέλος σκουπίζουμε.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Χρησιμοποιήστε την αμμωνία!

Μια άλλη μέθοδος για να καθαρίσουμε την επιφάνεια ενός χαλιού είναι η αμμωνία. Διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι νερό 2 κουταλιές αμμωνία. Απλώνουμε το μείγμα οι δυσάρεστες οσμές από τα χαλιά θα απομακρυνθούν.

Σωστό στρώσιμο χαλιών : Με ένα κλικ εδώ  Μάθετε τα κόλπα για να τοποθετείτε σωστά τα χαλιά σας!

Αποθήκευση καλοκαιρινών ρούχων: Ταξινόμηση

Η σωστή ταξινόμηση των ρούχων βελτιώνει την οργάνωση της ντουλάπας δημιουργώντας περισσότερο χώρο. Η αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία με την κατάλληλη προετοιμασία γίνεται ευκολότερη.

Αποθήκευση καλοκαιρινών ρούχων προετοιμασία

Μπορεί η ιδέα να φαντάζει τρομακτική αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε πρώτα απ’ όλα, είναι να βγάλετε όλα τα ρούχα από το ντουλάπι και να τα τοποθετήσετε στο κρεβάτι ή σε ένα μεγάλο τραπέζι.

Αδειάζοντας τη ντουλάπα σας, μπορείτε να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά αφού θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για τα ρούχα σας και ίσως να θυμηθείτε και κάποια που είχατε ξεχάσει.

Ταξινομήστε τα ρούχα σε κατηγορίες – πουκάμισα, παντελόνια, σακάκια, φορέματα, φούστες – και μη ξεχάσετε τα αξεσουάρ. Στη συνέχεια, ξεχωρίστε από την κάθε κατηγορία, ποια ρούχα θα κρατήσετε, ποια θα δωρίσετε και ποια θα πετάξετε.

Δείτε ακόμα Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά

Στο ξεκαθάρισμα πρέπει να είστε αδίστακτοι γιατί κάτι που δε φορέσατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το πιο πιθανό να μη το φορέσετε ούτε τον επόμενο χρόνο.

Φροντίστε να έχετε δίπλα σας κουτιά ή σακούλες αποθήκευσης για τη δωρεά ή το πέταγμα των ρούχων έτσι ώστε να μπορείτε να τα μετακινήσετε από το σπίτι σας αμέσως.

Το ίδιο ξεκαθάρισμα ισχύει και για τα παιδικά ρούχα αφού την επόμενη σεζόν θα είναι μικρά. Αποθηκεύστε τα στην περίπτωση που είστε έγκυος στο επόμενο.

Δείτε ακόμα 6 έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα

Αφού τελειώσετε με το ξεκαθάρισμα και αποφασίσετε ποια ρούχα θα κρατήσετε, κάντε τους ένα φρεσκάρισμα για τυχόν λεκέδες που δεν είναι ορατοί. Αν τα ρούχα αποθηκευτούν με λεκέδες, την επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνει στα ρούχα (μπλουζάκια, παρεό κτλ.) που φοριούνται στην παραλία, αν τα αφήσουμε με το αλάτι της θάλασσας το πιθανότερο είναι όταν τα βγάλουμε πάλι από τη ντουλάπα να χρησιμοποιούνται μόνο ως ξεσκονόπανα.

Καθαρίζουμε, επίσης, σχολαστικά τα αξεσουάρ της παραλίας μας. Πόσες και πόσες μάσκες δεν έχουν αχρηστευθεί και πόσα βατραχοπέδιλα έχασαν το χρώμα τους επειδή έμειναν για μήνες με το αλάτι, ξεχασμένα σε μια σακούλα στην αποθήκη…

Δείτε ακόμα Αποθήκευση καλοκαιρινών ρούχων : Τα καλύτερα κόλπα οργάνωσης και πως θα βολέψουμε στην ντουλάπα τα χειμωνιάτικα ρούχα

Αν παραλάβετε τα ρούχα από το καθαριστήριο, μην τα αποθηκεύσετε με τις πλαστικές θήκες του στεγνωτηρίου. Αυτές οι θήκες παγιδεύουν την υγρασία που μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα ή ακόμη και αποχρωματισμό στο ρούχο.

Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα αξεσουάρ για τη σωστή αποθήκευση των ρούχων σας.

Κρεμάστρες: Επιλέξτε κρεμάστρες που δε σκουριάζουν ή αποχρωματίζουν τα υφασμάτα. Αποφύγετε τις λεπτές συρμάτινες κρεμάστρες των καθαριστηρίων. Τα σακάκια πρέπει να κρεμαστούν σε ειδικές κρεμάστρες που υποστηρίζουν τους ώμους.

Φούστες και παντελόνια πρέπει να κρεμαστούν από τη μέση για να αποφύγετε το τσαλάκωμα. Τα μεταξένια υφάσματα θα πρέπει να κρεμαστούν σε επενδυμένες κρεμάστρες για να μη γλυστρίσουν στο κρέμασμα.

Εναλλακτικά, μπορείς να αποθηκεύσεις τα μπλουζάκια και τα σορτσάκια σου μέσα σε παλιές μαξιλαροθήκες. Θα προστατεύσουν τα καλοκαιρινά σου ρούχα το ίδιο αποτελεσματικά και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε μισό cent…

Δείτε ακόμα 6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Κουτιά αποθήκευσης: Πολλά ρούχα όπως τα πλεχτά, πρέπει να διπλωθούν αντί να κρεμαστούν. Επιλέξτε πλαστικά κουτιά πολυπροπυλενίου για την ασφαλή αποθήκευση των ρούχων. Κουτιά από χαρτόνι καλό είναι να αποφεύγονται.

Πολλά κουτιά κατασκευάζονται από πολτό ξύλου που μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα και λεκέδες στα ρούχα. Επιπλέον η κόλλα που συγκρατεί την ένωση του κουτιού μπορεί να προσελκύσει έντομα.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Καθαρισμός χώρου αποθήκευσης καλοκαιρινών ρούχων

Αφού αδειάσετε την ντουλάπα σας είναι η κατάλληλη στιγμή για να την καθαρίσετε καθώς και τον χώρο που θα αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα. Αν ο χώρος το επιτρέπει, κάντε τις απαραίτητες μετατροπές για την καλύτερη λειτουργία της ντουλάπας.

Αποθηκεύστε τα ρούχα σε καθαρό, δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο. Αποφύγεται τη σοφίτα ή το γκαράζ ως χώρο αποθήκευσης γιατί είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι και το υπόγειο γιατί έχει υπερβολική υγρασία.

Αποθήκευση καλοκαιρινών ρούχων συμβουλές

Βάλτε ταμπελάκια ανά είδος σε κάθε κουτί αποθήκευσης. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή το περιεχόμενο του κάθε κουτιού.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Μην αποθηκεύετε ξεκούμπωτα ρούχα.

Σακάκια, παλτά, ζακέτες, μπουφάν ή ότι άλλο έχει κουμπιά ή φερμουάρ, για να διατηρήσουν το σχήμα πρέπει να κρεμαστούν κουμπωμένα. Κλείστε καλά σακούλες, θήκες και κουτιά αποθήκευσης για την αποφυγή ανεπιθύμητων εντόμων. Κρεμάστε ειδικά αρωματικά που θα ανανεώνετε για να μη χάσουν το άρωμα και τις ιδιότητες τους.

Πως θα αποθηκέυσουμε τα καλοκαιρινά παπούτσια

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό και πραγματικά οικονομικό. Αγόρασε μερικά κουτιά αποθήκευσης, τράβηξε μερικές φωτογραφίες των παπουτσιών που πρόκειται να βάλεις μέσα, και απλά τοποθέτησε τα παπούτσια σου σε αυτά τα κουτιά. Έτοιμη! Αμέσως ελευθερώνεται ο χώρος σου και τα παπούτσια σου είναι τακτοποιημένα!

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Επίσης μερικές παλιές θήκες περιοδικών είναι τέλειες για να αποθηκεύσεις τις καλοκαιρινές σου παντόφλες και τα πέδιλα.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Πως θα βολέψουμε στην ντουλάπα τα χειμωνιάτικα ρούχα

Οι περισσότεροι από εμάς όταν αποφασίζουμε να οργανώσουμε τα ρούχα μας κάνουμε αυτό που περιγράφει η πρώτη εικόνα. Μια τέτοια πρακτική όμως, έχει ως αποτέλεσμα να “γεμίζει” το μάτι και πολλές φορές νιώθουμε ότι παρόλο τον κόπο μας η ντουλάπα δεν οργανώθηκε σωστά.

Αν θέλεις μια πραγματικά πρακτική και βολεμένη ντουλάπα, ήρθε ο καιρός να βάλεις στην καθημερινότητα σου, τα καλάθια. Ξεχώρισε λοιπόν τα ρούχα σου σε καλάθια κι έτσι θα έχεις μια πραγματικά τακτοποιημένη και οργανωμένη ντουλάπα.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Χρήσιμα tips για να οργανώσεις τα ρούχα & να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά!

Αν έχεις οικογένεια, ξέρεις ότι πολλές φορές τα ρούχα μπερδεύονται. Μπορείς να βρεις τα παντελόνια του άντρα σου στα δικά σου παντελόνια και να μην ξέρεις πως βρέθηκαν εκεί. Ειδικά αν στο σπίτι δεν υπάρχουν πολλές ντουλάπες και τα παιδιά έχουν κοινή ντουλάπα ή εσύ με τον σύζυγό σου μοιράζεστε τα ίδια ράφια, αυτό συμβαίνει συχνά.

Και πάλι τα καλάθια θα αποτελούσαν μια λύση, Επειδή ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να τα αγοράσουν όλες οι οικογένειες όμως, μπορείς να φτιάξεις δικά σου diy καλάθια με μικρές κούτες που μπορείς να βρεις δωρεάν στους κάδους ανακύκλωσης έξω από στα supermarket. Και οικολογικά και οικονομικά.

Μπορείς επίσης έξω από κάθε κούτα να γράψεις το όνομα εκείνου που ανήκουν τα ρούχα ή να βάλεις σημάδια όπως αυτά που βλέπεις στην εικόνα παρακάτω. Έτσι δεν θα υπάρχει δικαιολογία, την επόμενη φορά που το παντελόνι του άντρα σου θα βρεθεί στα δικά σου.

Δείτε ακόμα 30+1 Πανέξυπνα Κολπάκια Για Την Οργάνωση Του Σπιτιού Σας, Που Θα Εύχεστε Να Γνωρίζατε Νωρίτερα!

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Τα καλάθια σίγουρα είναι μια πολύ πρακτική λύση για να βολέψεις τα καλοκαιρινά και τα χειμωνιάτικα. Αν στο σπίτι έχεις μόνο μια ντουλάπα, μπορείς στο πάνω ράφι να βάλεις τα καλοκαιρινά και στο κάτω τα χειμωνιάτικα. Χρησιμοποίησε το ράφι που φτάνεις πιο εύκολα για τα ρούχα που φοράς πιο συχνά.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Πολλές ντουλάπες – ειδικότερα οι παλιές – ενώ έχουν μεγάλη χωρητικότητα δεν έχουν ράφια. Δεν ξέρουμε τι σκεφτόντουσαν οι τότε κατασκευαστές αλλά κι εγώ στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη την είχα “πατήσει έτσι” . Η ντουλάπα μου είχε τόση χωρητικότητα που ήταν αχρείαστη για ένα άτομο αλλά καθόλου ράφια.

Επειδή χωρίς ράφια η ντουλάπα είναι σχεδόν άχρηστη και η χωρητικότητα της πάει χαμένη, αποφάσισα να πάρω ράφια σαν αυτά που βλέπετε στην εικόνα παρακάτω. Είναι οικονομικά και έχουν μεγάλη χωρητικότητα. Εμένα με βοήθησαν πολύ και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Χρήσιμα tips για να οργανώσεις τα ρούχα & να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά!

Τα ρουχαλάκια του παιδιού είναι πολύ σημαντικό να τα έχουμε τακτοποιημένα. Ο παρακάτω τρόπος είναι μια πολύ σωστή εναλλακτική λύση, για να ξεχωρίσεις τα χειμωνιάτικα και τα καλοκαιρινά ρούχα του παιδιού.

Επειδή τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν και τόσα ρούχα, δεν χρειάζεται να πιάνεις δύο διαφορετικά συρτάρια για 5 φορμάκια, απλά και μόνο επειδή τα μισά είναι καλοκαιρινά και τα άλλα μισά χειμωνιάτικα. Ξεχώρισε τα ρούχα του παιδιού σε στήλες, στο ίδιο συρτάρι.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Με τα καλάθια μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο και τα συρτάρια της ντουλάπας σου. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να βάλουν τα ρούχα τους σε συρτάρια γιατί οι ντουλάπες τους δεν έχουν άλλο χώρο.

Δείτε ακόμα 25 Πανέξυπνες ιδέες διακόσμησης και οργάνωσης Σπιτιού!

Στα συρτάρια όμως τα ρούχα στριμώχνονται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τσαλακώνονται και να μπερδεύονται μεταξύ τους. Αυτό δεν θα ισχύει, αν βάλετε στα συρτάρια σας ωραιότατα καλάθια.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα παλτά σας πρέπει να έχουν ξεχωριστή θέση στην ντουλάπα. Πιάνουν χώρο και πολλές φορές δεν μας διευκολύνουν αν θέλουμε να βρούμε ένα φόρεμα. Οπότε τα παλτά να είναι πάντα κρεμασμένα σε μια ξεχωριστή ντουλάπα.

 

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Μην ξεχνάτε τα συρτάρια του κρεβατιού. Πολλά από τα κρεβάτια που κοιμόμαστε έχουν συρτάρια. Μπορούμε λοιπόν σε αυτά τα συρτάρια, να αποθηκεύσουμε ρούχα, τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσουμε για τους επόμενους μήνες.

Δείτε ακόμα Πανεξυπνες ιδεες για την οργανωση του σπιτιου

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Μια άλλη επιλογή, είναι να βάλετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας ορισμένα από τα χειμωνιάτικα ρούχα σας και στα κάτω ράφια τα καλοκαιρινά. Σίγουρα δεν είναι τόσο πρακτική λύση όσο οι προηγούμενες, όμως υπάρχουμε κι εμείς που δεν έχουμε πολλές ντουλάπες στο σπίτι.

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Αν ανήκετε στους τυχερούς που έχουν ντουλάπες με πολλά ράφια και θήκες, τότε σίγουρα πρέπει να τα εκμεταλλευτείτε όλα. Βάλτε ένα μέρος των καλοκαιρινών σας ρούχων σε κάποια γωνιά της ντουλάπας και στο κύριο μέρος της βάλτε τα ρούχα που θα φοράτε πιο συχνά φέτος!

έξυπνα-κόλπα-για-να-στρώσουμε χαλιά-και-να-κατεβάσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Πως να τακτοποιήσετε τα αξεσουάρ στη ντουλάπα σας

Οι ζώνες, τα φουλάρια, τα κασκόλ και οι πασμίνες είναι τα αξεσουάρ που λατρεύουν οι γυναίκες. Μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ντύσιμο και να του προσθέσουν στυλ και χρώμα. Γι’ αυτό λοιπόν έχουν συνήθως εξέχουσα θέση στη γυναικεία ντουλάπα. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να τα αποθηκεύσετε;

Μια λύση αποτελούν οι κρεμάστρες (απλές ή ειδικές για αξεσουάρ). Από εκεί και πέρα μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε συρτάρια χρησιμοποιώντας ειδικές θήκες ή διαχωριστικά.

Εναλλακτικά, βάλτε τα σε κουτιά ή ράφια διπλωμένα έτσι ώστε να ξεχωρίζουν. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή κρεμάστρα με κρίκους κουρτίνας για να τα οργανώσετε καλύτερα.

Ιδέες για οργάνωση παπουτσιών και τσαντών

Για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι. Ο πιο απλός είναι να χρησιμοποιήσετε το κάτω μέρος της ντουλάπας σας για να βάλετε τα καθημερινά σας παπούτσια χωρίς τα κουτιά τους.

Έτσι με μια ματιά θα βλέπετε τι έχετε και θα μπορείτε να κάνετε γρήγορα και εύκολα όμορφους συνδυασμούς ρούχων – παπουτσιών. Επίσης, μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάνω σε κουτιά που περιέχουν άλλα ζευγάρια τα οποία δεν φοράτε καθημερινά, όπως τα επίσημα που χρειάζεται να είναι κλειστά για να προστατεύονται.

Ένας ακόμη τρόπος τακτοποίησης των παπουτσιών είναι η κρεμαστή θήκη οργάνωσης. Μπορεί να μπει στη ράγα της ντουλάπας ή και πίσω από την πόρτα της. Αν πάλι έχετε εξοικονομήσει περισσότερο χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παπουτσοθήκη με ράφια ή κουτιά.

Δείτε ακόμα 15 Πανέξυπνα κόλπα σπιτιού και περιποίησης για καθημερινά προβλήματα!

Από εκεί και πέρα, οι μπότες καλό θα είναι να αποθηκεύονται χωρίς να στριμώχνονται για να διατηρούν το σχήμα τους και να αερίζονται. Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα λεγόμενα μακαρόνια κολύμβησης το οποίο θα κόψετε στο μήκος που σας εξυπηρετεί, περιοδικά ή ένα σκληρό χαρτόνι για να μην φθαρεί και τσακίσει το δέρμα τους.

Αντίστοιχα, μπορείτε να οργανώσετε και τις τσάντες σας. Δοκιμάστε να τις κρεμάσετε σε γάντζους ή να τις βάλετε σε ράφια με διαχωριστικά ανάμεσα τους. Ιδανικά τοποθετήστε χαρτί στο εσωτερικό τους για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην φθαρούν.

Κάποιες γυναίκες προτιμούν να χρησιμοποιούν και έναν καλόγερο για να κρεμούν τις καθημερινές τσάντες τους, ελευθερώνοντας έτσι χώρο από τη ντουλάπα τους.

Γενικές συμβουλές για Αποθήκευση καλοκαιρινών ρούχων

Πριν βολέψετε τα ρούχα σας θα πρέπει να τα έχετε πλύνει και να τα έχετε σιδερώσει. Έτσι δεν θα μυρίζουν άσχημα και δεν θα είναι τσαλακωμένα μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι. Μπορούμε να βάλουμε τα ρούχα μας σε καλάθια για να είναι πάντα τακτοποιημένα και να μην τσαλακώνονται εύκολα.

Αν θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για μια πασχαλινή εξόρμηση ή ένα μαγιάτικο μπάνιο και δεν θέλουμε να τα κάνουμε όλα γης μαδιάμ στη ντουλάπα για να ανακαλύψουμε το μαγιό μας, φροντίζουμε να το «απομονώσουμε» σε μια ειδική τσάντα (μαζί με μερικά καλοκαιρινά ρούχα), στην οποία θα έχουμε εύκολη πρόσβαση.

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι μόνο τα χειμωνιάτικα ρούχα χρειάζονται αρωματικά ή εντομοαπωθητικά. Και στα καλοκαιρινά χρησιμοποιούμε λεβάντα ή καμφορά, φυσικά σε μικρότερες ποσότητες. Για την καλύτερη οσμή των ρούχων χρησιμοποιούμε αρωματικό φακελάκι ή λιωμένα σαπουνάκια μπάνιου.

Δείτε ακόμα 19 έξυπνα κόλπα με λαστιχάκια που θα σας λύσουν τα χέρια

Πρέπει να τοποθετείτε σε ξεχωριστό ράφι τις χοντρές μπλούζες και σε ξεχωριστό ράφι τα λεπτά μπλουζάκια έτσι ώστε η εύρεσή τους να είναι πιο εύκολη. Μπορούμε αν θέλουμε πριν αποθηκεύσουμε τα ρούχα, να τα αρωματίσουμε έτσι ώστε να μυρίζουν ακόμη πιο ωραία όταν τα ξανά χρησιμοποιήσουμε.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close