Άγριες Μέλισσες: Ο Ξανθός τα βρίσκει σκούρα με τον Ζάχο

Άγριες Μέλισσες: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι αποκαλυπτικές καθώς θα δούμε πως Ξανθός τα βρίσκει σκούρα με τον Ζάχο. 

ΕΜ ΞΑΝΘΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ . Παλιοσκουλίκι

 

Άγριες-Μέλισσες-Ξανθός-Παντελής-Δεντάκη

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Αυτά είναι τα δυο διαφορετικά φινάλε της σειράς

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος. Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του Παντελή Δεντάκη, χάρη στον οποίο το θέατρο είναι σαφώς πιο πλούσιο καθώς αποτελεί ανεξάντλητη πηγή δημιουργίας.

Τη φετινή σεζόν ενέδωσε στη μικρή οθόνη για χάρη των Άγριων μελισσών του ANT1, υποδυόμενος τον Μαρίνο Ξανθό στέλεχος της ΚΥΠ, που δεν διστάζει να ποδοπατήσει την ανθρώπινη ζωή προκειμένου να επιτύχει τον στόχο.  o Παντελής Δεντάκης μιλάει στην δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Γαρνέλη σε μια συνεντευξή για το περιοδικό TiVi 24

Μπήκατε στις Άγριες μελισσες υποδυόμενος έναν σκοτεινό χαρακτήρα, τον Μαρίνο Ξανθό, στέλεχος της ΚΥΠ.

Είναι ένας άνθρωπος από την άλλη πλευρά. Παρόλο που ο ρόλος μου αρέσει πολύ, όσον αφορά στην ψυχοσύνθεση, την πολιτική του αντίληψη και τη στάση ζωής του είμαι πολύ μακριά του. Από την άλλη σκέφτομαι ότι είναι πολύ ωραίο να μιλάς μέσα από τον ήρωα για αυτά που πιστεύεις. Εννοώ ότι όσο πιο στέρεο φτιάχνεις το χαρακτήρα, τόσο πιο εύκολα μπορείς να μιλήσεις για το αρνητικό πρόσημο που φέρει. Όσο πιο ολοκληρωμένος είναι τόσο καλύτερα θα πεις για το πόσο λάθος βλέπει τον κόσμο.

Άγριες-Μέλισσες-Ξανθός-Παντελής-Δεντάκη

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Η Κορίνα αυτοκτονεί

Ασχέτως αν χρονικά είναι η σειρά διαδραματίζεται πριν 40 χρόνια, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τέτοιου είδους άνθρωποι σαν τον Ξανθό ή τον Μεγαρίτη υπάρχουν, δυστυχώς, διαχρονικά και τελικά είναι αυτοί που κινούν τα κοινωνικά και πολιτικά νήματα.

Είναι ένας από τους χαρακτήρες εκείνους που ξέρουν να ελίσσονται και προσαρμόζονται σε κάθε συνθήκη. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει σε οποιαδήποτε καθεστώς;

Σαφώς και αυτός είναι ο στόχος. Η ιδεολογία είναι κάθε φορά ευκαιριακή. Είναι αρκετά χειριστικοί και ελεγκτικοί και ξέρουν να κάνουν φίλους αυτούς που τους συμφέρει. Από τη μία στιγμή στην άλλη ο φίλος γίνεται εχθρός και ο εχθρός φίλος, ανάλογα με το τι βολεύει τους σκοπούς και τους στόχους του.

Οπότε δεν πιστεύει στο καθεστώς κι εκμεταλλεύεται απλά τη συγκυρία.

Κάποια στιγμή λέει στον Ακύλα ότι είναι πιστός μόνος στον εαυτό του. Αν το συμφέρον το δικό του συνάδει με το συμφέρον κάποιου άλλου, αμέσως θα υπερασπιστεί και του άλλου μέχρι εκεί που τον βολεύει. Στην περίπτωση μας αυτός ο άλλος καθεστώς.

Άγριες Μέλισσες: Ο Ξανθός τα βρίσκει σκούρα με τον Ζάχο

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Να κόψεις τα πάρε δώσε με αυτόν τον λιγδιάρη

Σίγουρα δεν είναι ένας δημοκρατικός άνθρωπος που πιστεύει στους θεσμούς. Είναι από τα πρόσωπα που δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης και συμφέροντος, είτε με επιχειρηματίες είτε με πολιτικούς. Γι’ αυτό επιβιώνουν. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδεολόγος όπως είναι ο Ζάχος ή ακόμη και ο Ακύλας σε έναν βαθμό.

Δεν φαίνεται να έχει κανένα φραγμό προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του. Η αν η ανθρώπινη ζωή για εκείνον δεν έχει καμία αξία.

Εννοείται. Την ανθρώπινη ζωή των άλλων τη θεωρεί ένα σκαλοπάτι να πάει παρακάτω. Όμως αυτός είναι ο εγκέφαλος. Κάνει τη βρώμικη δουλειά για τους ανωτέρους του αλλά δεν τα χέρια του. Βάζει τους άλλους να τα λερώσουν. Αυτός ο κυνισμός υπάρχει ακόμα στον κόσμο. Δεν είναι παλιό φαινόμενο. Λίγοι άνθρωποι εξουσίας στον πλανήτη υπολογίζουν την ζωή.

Τι θα κάνει ο Ξανθός για να σωθεί; Ο κλοιός στενεύει.

Άγριες-Μέλισσες-Ξανθός-Παντελής-Δεντάκη

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Πάντα μία τιποτένια θα είσαι και τίποτα περισσότερο

Η αλήθεια είναι ότι είχε τον έλεγχο των πάντων. Ήξερε τις κινήσεις που πρέπει να κάνει στη σκακιέρα για να πάει προς τη νίκη του παιχνιδιού ή να διορθώσει ένα χαμένο πιόνι. Τώρα αρχίζει να χάνει τον έλεγχο και για τον ηθοποιό αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Άγριες Μέλισσες: Ο Ξανθός τα βρίσκει σκούρα με τον Ζάχο

Γνωρίζετε το τέλος του Ξανθού;

Το τέλος μόνο να το φανταστώ μπορώ, γιατί είναι κάτι που δεν το ξέρω. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο Μαρίνος απειλείται από πολλές μεριές και αυτό πραγματικά είναι συναρπαστικό γιατί δεν γνωρίζω από ποιον θα ηττηθεί. Έχει απέναντί του τον Λάμπρο με τον Ζάχο, το ίδιο το καθεστώς αλλά και τον Ακύλα με τον Ντούνια που στρέφονται εναντίον του αφού υπάρχουν διαφορετικά πλέον συμφέροντα.

Ο Ζάχος θα αποδεχτεί δύσκολος αντίπαλος;

Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολος αντίπαλος γιατί αναζητάει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Κι αυτό από μόνο του καταστροφικό.

Ο Ζάχος πιστεύει τον θεσμό του καθεστώς με έναν ρομαντικό τρόπο.

Άγριες Μέλισσες: Νεκρός ο Ζάχος;

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Διπλός γάμος για Ασημίνα και Δρόσω

Είναι ιδεολόγος. Επειδή έχει μία αθώα οπτική των πραγμάτων, γι’ αυτό και προβάλλει αντίσταση να παραδεχτεί την ωμή αλήθεια. Πέφτει με αλεξίπτωτο γιατί προσπαθεί να παραμένει ψηλά. Αλλά κάποια στιγμή θα προσγειωθεί.

Θα μπορούσε ένας άνθρωπος σαν τον Ξανθό να έχει αισθήματα;

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αισθήματα. Στο μυαλό μου, ο Ξανθός είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Εκεί θεωρώ ότι είναι πιο οι πιο ανθρώπινες στιγμές. Όλοι αυτοί μπορούν να έχουν μία καλή οικογένεια με μία μικροαστική αντίληψη και μπορούν να δείχνουν αγάπη αλλά και να παίρνουν γιατί τους έχει λείψει.

Άγριες-Μέλισσες-Ξανθός-Παντελής-Δεντάκη

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας κάνει παρανάλωμα τις Καρυές

Είναι άνθρωποι που δεν έχουν αγαπηθεί και ο πόνος και η έλλειψη στοργής, τους έχει οδηγήσει να γίνουν αρνητικοί και νοσηροί. Θα με ενδιέφερε πολύ να δω μία σκηνή στην οικογένειά του. Θα ήταν συμπληρωματική με τον όλο χαρακτήρα.

Διαβάστε με ένα κλικ εδώ, όλα τα spoilers για  άγριες μέλισσες στο Daddy-Cool.gr

Close