Άγριες Μέλισσες: Ο παπά γρηγόρης επιστρέφει στην εκκλησία

Άγριες Μέλισσες: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι αποκαλυπτικές καθώς θα δούμε τον παπά Γρηγόρη να επιστρέφει στην εκκλησία.

Kαι καλά θα κάνει… Εκεί είναι η θέση του! Παπά Γρηγόρη σε περιμένουμεεεεεε

Άγριες-Μέλισσες-Παπά-Γρηγόρης

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Αυτά είναι τα δυο διαφορετικά φινάλε της σειράς

Για τρίτη χρονιά τον βλέπουμε να υποδύεται τον παπά γρηγόρη, ο οποίος, ακόμα και χωρίς ράσο, απολαμβάνει το σεβασμό και την αγάπη όλων των κατοίκων του Διαφανίου. Θύμα κι αυτός του χουντικού καθεστώς, ζει το δικό του Γολγοθά, όμως εύχεται μετά το Πάσχα να έρθει και για αυτόν η Ανάσταση. Ο Κώστας Σαββιδάκης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό 7 μέρες tv και την δημοσιογράφο την κυριά Μαρία Ανδρέου.

Περίοδος πένθους για την εκκλησία μας, περίοδος μεγάλης λύπης και για τον ήρωα σας, τον παπά γρήγορη. Το τηλεοπτικό κοινό συμπάσχει μαζί του…

Ο παπά γρηγόρης τραβά το δικό του μαρτυρικό δρόμο, το δικό του Γολγοθά. Η Αρχιεπισκοπή, προσκείμενη στο χουντικό καθεστώς, τον έχει καθαιρέσει από ιερέα και του έχουν πάρει τα ράσα. Ο Ακύλας εκδικήθηκε για τα καλά τον παπά γρήγορη, όσο και το Προύσαλη και το Κυριάκο κοινοτάρχη. Τους ξήλωσε όλους από τη θέση τους, από τα αξιώματά τους, καθώς δεν κρατήθηκαν και μίλησαν για τις εκτελέσεις των αριστερών πάνω στο στο βουνό.

Άγριες-Μέλισσες-Παπά-Γρηγόρης

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Η Κορίνα αυτοκτονεί

Του παπά γρηγόρη του στήνουν οι Άβαντες μία παγίδα με ένα νεαρό αγόρι. Πάει ο παπάς να ανοίξει την πόρτα του και ένας νεαρός τον τραβά και τον φιλά στο στόμα! Ο κρυμμένος φωτογράφος απαθανατίζει τη σκηνή και από εκεί αρχίζει η συκοφαντία. Εκείνος τρέχει αμέσως στο καφενείο και λέει στους συγχωριανούς του την πλεκτάνη που του έστησαν. Να ξέρετε ότι και ιστορικά ισχύει πως τους παπάδες που δεν ήταν τότε με το καθεστώς τους έβγαζαν τα ράσα με ψεύτικες καταγγελίες για ασέλγεια σε ανήλικους.

Πώς νιώθει ο παπά γρηγόρης χωρίς τα ράσα του;

Ε, δεν υπάρχει κάτι πιο βαρύ, φαντάζομαι, από να ξυρίζουν έναν ιερέα, να του βγάζουν τα ράσα, το πετραχήλι, στο σταυρό. Ο παπά γρηγόρης πορευόταν πάντα με την ιεροσύνη και με αυτήν την καθαίρεση  του κόβουν τη ζωή στη μέση. Η οικογένεια του είναι η Εκκλησία και οι συντοπίτες του στο Διάφανη.

Άγριες-Μέλισσες-Παπά-Γρηγόρης

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Να κόψεις τα πάρε δώσε με αυτόν τον λιγδιάρη

Όταν, λοιπόν, του παίρνουν τα κλειδιά του ναού, σπάει μέσα του, κι όταν βλέπει τον εαυτό του χωρίς τα ράσα, με πολιτικά ρούχα, δεν μπορεί να περπατήσει και να μιλήσει, πενθεί. Όταν φτάνει στο χωριό, όλοι των εμψυχώνουν, είναι στο πλευρό του, ξέρουν ότι του την είχαν στήσει. Στη συνείδηση του κόσμου, ο παπά γρηγόρης είναι ο βοσκός και αυτοί τα πρόβατα, είναι ο καθοδηγητής τους. Ίσως και τα ράσα να μην κάνουν τον παπά, αλλά η πίστη του στον Θεό και τον άνθρωπο.

Θα λάμψει το δίκιο;

Οι κατηγορίες που του προσάπτουν από την Αρχιεπισκοπή είναι βαριές. Με την ηγεσία της δεν έχει καμία ελπίδα. Τους φωνάζει βοηθήστε με αλλά αυτοί κωφεύουν. Δεν θέλουν να τον γλιτώσουν, τηρούν εντολές. Η Αρχιεπισκοπή τότε ήταν στο πλευρό της χούντας, καθώς το καθεστώς στήριζε το περίφημο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.

Άγριες-Μέλισσες-Παπά-Γρηγόρης

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Χωρισμός ανάμεσα σε Ουρανία και Άλκη

Ποια οικογένεια, θα μου πείτε, που χώριζε πατεράδες από παιδιά και τους έστελνε στην εξορία λόγω διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, και ποια θρησκεία, όταν ο Χριστός λέει αγαπάτε αλλήλους και δίδαξε την αγάπη και τη συγχώρεση, ενώ το καθεστώς βασάνιζε Έλληνες πολίτες μέσα στις φυλακές γιατί διάβαζαν αριστερές εφημερίδες; Η χούντα χρησιμοποίησε τη θρησκεία, τους λειτουργούς της, ακόμα και τις περικοπές το Ευαγγελίων για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα. Αλλά θα σας πω και ένα σπόιλερ: ο παπά γρηγόρης θα ξαναλειτουργήσει στην εκκλησία!

Διαβάστε με ένα κλικ εδώ, όλα τα spoilers για  άγριες μέλισσες στο Daddy-Cool.gr

Close