Φαμαγκούστα-Ανδρέας Γεωργίου-

Φαμαγκούστα: Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για την νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου που θα συναρπάσει! 

Ανυπομονούμε!!

Η σειρά Η γη της ελιάς το Ανδρέα Γεωργίου σαρώνει και φέτος στην τηλεθέαση, ενώ όσα αναμένονται στη συνέχεια δεν αποκλείεται να φέρουν ακόμη μεγαλύτερα νούμερα.

Η ιστορία από την Μάνη ήταν όμως μόνο η αρχή καθώς ο Ανδρέας Γεωργίου παραμένει και σύντομα έρχεται και δεύτερο χτύπημα με την συγκλονιστική Φαμαγκούστα!

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Φίλιππος και Βασιλική κάνουν μια τρέλα για να αναζωπυρώσουν το πάθος

Φαμαγκούστα-Ανδρέας Γεωργίου-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή προσπαθεί να καταστρέψει τον γάμο Στάθη – Ιουλίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews, το μεγάλο κανάλι αποφάσισε να υποστηρίξει και ένα δεύτερο σίριαλ το οποίο θα παρουσιαστεί με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Πρόκειται για την συναισθηματική σειρά, Φαμαγκούστα, το σενάριο της οποίας υπογράφει η Βάνα Δημητρίου και έχει ως επίκεντρο την οικογένεια ενός αγνοούμενου από την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο το 1974.

Η σειρά είναι σύγχρονη αλλά και εποχής καθώς διαδραματίζεται στο σήμερα αλλά και στο παρελθόν με αναπαράσταση των μαχών αλλά και της καταστροφής της Αμμοχώστου. Η Φαμαγκούστα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την τηλεοπτική περίοδο 2023-2024 με ένα επεισόδιο την εβδομάδα.

Δείτε ακόμα Η Γη της ελιάς: Eυτυχία και Μυρτάλη πιάνονται μαλλί με μαλλί

Φαμαγκούστα-Ανδρέας Γεωργίου-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς :Η Άντζελα Γκερέκου αποχωρεί από τη σειρά

Τί σημαίνει Φαμαγκούστα

Η Μεσαιωνική ονομασία της πόλης της Αμμοχώστου, που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για την αγγλική και γενικότερα την ξενική απόδοση της ελληνικής ονομασίας της πόλης.

Πιστεύεται ότι η ονομασία Φαμαγκούστα αποτελεί παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (=χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα προδίδει την Αθηνά

Φαμαγκούστα-Ανδρέας Γεωργίου-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Αυτό είναι το τέλος για Στάθη – Ιουλία

Διάφοροι κατά καιρούς διατύπωσαν διάφορες άλλες θεωρίες ως προς την ονομασία Φαμαγκούστα, όπως λ.χ. ότι προέρχεται από τον (φανταστικό) Κώνστα (τον πατέρα της αγίας Αικατερίνης, η οποία όμως δεν έχει σχέση με την πόλη ή την Κύπρο), ή ότι προέρχεται από την αρχαία ονομασία Αυγούστα (προς τιμήν, δήθεν, του Μάρκου Αντωνίου), ενώ Αυγούστα (=Σεβαστή) είχε αποκληθεί για σύντομο χρόνο η Πάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαστρεβλωμένη ονομασία Famagusta χρησιμοποιούσαν οι ξένοι αλλ’ όχι οι Κύπριοι. Η πόλη αναγράφεται ως Αμμόχουστος στα κείμενα των δυο Κυπρίων μεσαιωνικών χρονογράφων Λεοντίου Μαχαιρά και Γεωργίου Βουστρωνίου.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Αυτή μπαίνει ανάμεσα στο ζευγάρι

Φαμαγκούστα-Ανδρέας Γεωργίου-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Β κύκλος: 112 , 113 , 114 , 115 , 116 , 117

Οι Τούρκοι, αντίθετα, προτίμησαν την παρεφθαρμένη ονομασία της πόλης, που την αποκαλούσαν Magusa. Σήμερα την αποκαλούν Gazimagusa.

Ως Famagusta και με άλλες παραπλήσιες αποδόσεις η πόλη απαντάται σε μεσαιωνικές (ξένες) πηγές, σε πολλούς παλαιούς χάρτες και σε σχεδιαγράμματά της.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα μας, μπείτε στην κλειστή μας ομάδα στο facebook Spoilers για Ελληνικές σειρές με ένα κλικ εδώ και γίνετε μέλος στη μεγάλη παρέα μας

Close