Η Γη της Ελιάς-Κωνσταντίνος-Λυκούργος-

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς είναι καταιγιστικές αφού ο Κωνσταντίνος είναι ο κρυφός δότης για τον Λυκούργο.

Μπορεί να έχει κάνει πολλά αλλά αγαπάει ειλικρινά και την Ισμήνη και τον Λυκούργο…

Μαύρες μέρες περιμένουν τη Χάιδω αλλά και την Ισμήνη, καθώς ο Λυκούργος ξαφνικά αρρωσταίνει και μάλιστα βαριά. Μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει κι αυτό γίνεται από έναν άνθρωπο που δεν το περίμενε κανείς. Το περιοδικό Tv24 μας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ για την συνέχεια της σειράς Γη της Ελιάς!

Ο Λυκούργος και η Χάιδω περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, ξενυχτώντας μέχρι το πρωί. Ο Λυκούργος, μετά τη στενοχώρια που πέρασε με την Ισμήνη, δείχνει να επανακτά το κέφι του, αλλά στα καλά καθούμενα ένας αιφνίδιος πόνος κοντά στο σημείο της καρδιάς, έρχεται να ταράξει την ηρεμία του.

Ο Λυκούργος πέφτει κάτω αναίσθητος και η Χάιδω έντρομή καλεί ασθενοφόρο καθώς πιστεύει ότι μπορεί να έχει πάθει έμφραγμα. Αμέσως μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφού αποκλείουν πρόβλημα στην καρδιά, τον υποβάλλουν σε εξετάσεις.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς : Νέα Τραγωδία τον βρίσκουν κρεμασμένο

Η Γη της Ελιάς-Λυκούργος-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς : Σκοτώνουν την Εύα ;

Όλοι βρίσκονται δίπλα του και ανησυχούν, καθώς η εικόνα του δεν είναι καλή. Κάποιες από τις εξετάσεις βγαίνουν και ο γιατρός ανακοινώνει στην Ισμήνη και τη Χάιδω τα δυσάρεστα νέα για τον Λυκούργο: «Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Το ήπαρ του είναι κατεστραμμένο και η ζωή του κινδυνεύει άμεσα».

Η Ισμήνη καταρρέει. Ο πατέρας της είναι το στήριγμά της, ειδικά τώρα που έχει χωρίσει με τον Κωνσταντίνο: «Αν πάθει κάτι ο πατέρας μου, δεν θα αντέξω», λέει μέσα σε αναφιλητά.

Στο μεταξύ, τα νέα μαθαίνονται σε όλο το χωριό για την άσχημη κατάσταση της υγείας του Λυκούργου και όλοι βυθίζονται στη θλίψη. Παράλληλα, τόσο η Χάιδω όσο και ο Στάθης προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να του συμπαρασταθούν:

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Ασπασία μαθαίνει πως ο Ορέστης έχει την καρδια του Κίμωνα

Η Γη της Ελιάς-Λυκούργος-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λυκούργος

«Όλα θα πάνε καλά, Λυκούργε, μην ανησυχείς, οι γιατροί θα κάνουν ό,τι χρειάζεται», τον ενθαρρύνουν. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος που φυσικά έχει μάθει τα δυσάρεστα, αψηφά τα πάντα και πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δει τον πρώην πεθερό του αλλά και για συμπαρασταθεί στην Ισμήνη.

Η εμφάνισή του όμως ταράζει την Ισμήνη: «Γιατί ήρθες; Δεν σε θέλω εδώ, σήκω και φύγε τώρα», του τονίζει, αλλά εκείνος αρνείται να γυρίσει την πλάτη στον πρώην πεθερό του: «Δεν υπάρχει περίπτωση, τον Λυκούργο τον αγαπάω και τον σέβομαι, θα μείνω και για ό,τι χρειαστεί θα είμαι εδώ», της απαντάει.

Λίγο αργότερα ο γιατρός τούς ανακοινώνει ακόμα πιο δυσάρεστα νέα: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή στο στάδιο που είναι. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος», τους λέει και αμέσως αρχίζουν να σκέφτονται ποιοι μπορούν να εξεταστούν ώστε να δουν αν υπάρχει συμβατότητα για να βρεθεί ο δότης.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Εύα πενθεί για τον Άρη και ορκίζεται εκδίκηση

Η Γη της Ελιάς-Λυκούργος-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Αθηνά καταρρέει με τον θάνατο του Μιχάλη

Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν τον Λυκούργο είναι και ο Φίλιππος: «Θέλω να κάνω κι εγώ την εξέταση. Μακάρι να μπορώ να γίνω εγώ δοτής», λέει, αλλά η Βασιλική προσπαθεί να τον αποτρέψει από αυτή την απόφαση:

«Αγάπη μου, μήπως να το ξανασκεφτείς; Δεν είναι κάτι απλό να δώσεις κομμάτι από το συκώτι σου», του επισημαίνει. Την ίδια ώρα ο Λυκούργος έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του, ζητάει να μιλήσει στον Κωνσταντίνο: «Θέλω να φέρετε τον Κωνσταντίνο.

Θέλω να συντάξω τη διαθήκη μου», τους λέει και όντως προχωράει στη σύνταξη της διαθήκης του, έχοντας ως μάρτυρα τον Στάθη. Παράλληλα ο Λυκούργος μαθαίνει ότι πρέπει να κάνει μεταμόσχευση ήπατος, αλλά δεν δέχεται να γίνει κάποιος από τους κοντινούς συγγενείς δότης:

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Το τέλος της Μυρτάλης είναι φριχτό

Η Γη της Ελιάς-Λυκούργος-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Το τέλος της Ιουλίας στο Β’ κύκλο

«Σας παρακαλώ, δεν θέλω να μπει κανείς σας σε κίνδυνο και ταλαιπωρία. Το ακούσατε; Κανείς δεν θέλω από εσάς να γίνει δότης», τους ξεκαθαρίζει.

Όμως η Μαργαρίτα εμφανίζεται και λέει: «Ωραία, θα γίνω εγώ δότρια. Θα κάνω τώρα κιόλας τεστ συμβατότητας για τον Λυκούργο» και η κίνησή της αυτή αφήνει άφωνο τον Φίλιππο.

Δυστυχώς όμως τα νέα για τον Λυκούργο είναι άσχημα, καθώς το αποτέλεσμα των εξετάσεων δείχνει ότι δεν υπάρχει συμβατός δότης. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν από τους πρώτους εθελοντές δότες και η Ισμήνη, η Χάιδω και ο Χρήστος τελικά δεν είναι συμβατοί.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Τα αποτυπώματα πάνω στο πακέτο λύνουν το γρίφο

Η Γη της Ελιάς-Κωνσταντίνος-Ισμήνη-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Καρέ καρέ ο φόνος του Μιχάλη

Έτσι πλέον όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Στάθη και τη Μαργαρίτα: «Μακάρι να μπορεί κάποιος από αυτούς, δεν μας έμεινε πια καμιά ελπίδα», λένε με δάκρυα στα μάτια.

Ο Λυκούργος, από την άλλη, δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι το τέλος πλησιάζει και συντάσσει τη διαθήκη του, την οποία εμπιστεύεται στον Κωνσταντίνο, ενώ παράλληλα τον εκλιπαρεί: «Το μόνο που θέλω και σου αφήνω ευχή και κατάρα, να τα ξαναβρείτε με την κόρη μου. Τώρα πια δεν θα έχει κανέναν.

Δεν θέλω να μείνει μόνη με ένα παιδί. Σε παρακαλώ, Κωνσταντίνε», του τονίζει. Λίγο αργότερα κι αφού οι ελπίδες τελειώνουν, ένας ανώνυμος δότης εμφανίζεται, που δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και σοκάρει

Η Γη της Ελιάς-Κωνσταντίνος-Ισμήνη-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Τί θα κρατήσει πίσω τελικά την Αντιγόνη;

Πηγαίνει κρυφά και ζητάει να κάνει τεστ με την προϋπόθεση να μη μάθει κανείς τίποτα. Ο γιατρός αμέσως τους ανακοινώνει ότι τίποτα δεν χάθηκε και ότι βρέθηκε κάποιος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει. Ετσι οι ελπίδες για την υγεία του Λυκούργου αναπτερώνονται.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα μας, μπείτε στην κλειστή μας ομάδα στο facebook Spoilers για Ελληνικές σειρές με ένα κλικ εδώ και γίνετε μέλος στη μεγάλη παρέα μας

Close