Συνταγή για νόστιμο Χριστουγεννιάτικο κορμό Ελβετικό ρολό με λίγη νουτέλα και σπιτικό παντεσπάνι που λυγίζει αλλά δεν σπάει. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.
Υλικά:
- αυγα 5
- ζαχαρη 140 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 120 γραμμάρια
- μελι 10 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για το σιρόπιασμα:
- Γάλα φρέσκο 100 ml περίπου
- λικέρ 1 κουταλιά Cointreau ή μπανάνα
Για τη κρέμα:
- τυρί κρέμα 250 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 80 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 ml χτυπημένη
- nutella 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 3 κουταλιές της σούπας
Τα Χριστούγεννα θέλουμε να απολαύσουμε γιορτινά γλυκά και φυσικά να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους. Σήμερα θα σου δείξουμε πώς μπορείς να φτιάξεις έναν νόστιμο Χριστουγεννιάτικο κορμό με όμορφο σχέδιο και αφράτη κρέμα με νουτέλα. Το λικέρ κάνει τον συγκεκριμένο κορμό ελαφρώς αρωματικό και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.
Ένας Χριστουγεννιάτικος μπουφές θα πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία γεύσεων αλλά και πανδαισία χρωμάτων και σχεδίων. Γι’ αυτό κι ένας απλός κορμός δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε κάτι πιο ευφάνταστο. Και σίγουρα ο συγκεκριμένος κορμός Ελβετικό ρολό ικανοποιεί κάθε μας ανάγκη για νόστιμη γεύση αλλά και για έναν μπουφέ που θα συζητηθεί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό Ελβετικό Ρολό:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220 βαθμούς Κελσίου για 6–8 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε το παντεσπάνι μαζί με τη λαδόκολλα από τη λαμαρίνα και το σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει, ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.
Εκτέλεση βήμα προς βήμα για την κρέμα
Χτυπάμε το Φιλαδέλφεια με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο μείγματα με σπάτουλα, ανακατεύοντας απαλά από πάνω προς τα κάτω. Διαλύουμε τη Νουτέλα με το γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα για να δώσουμε χρώμα και γεύση.
Εκτέλεση βήμα προς βήμα για το σιρόπιασμα και το γέμισμα
Όταν κρυώσει, το ποτίζουμε ελαφρά με λίγο γάλα ανακατεμένο με 1 κουταλιά λικέρ. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την κρέμα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.
Εκτέλεση βήμα προς βήμα για το σιρόπιασμα
Τοποθετούμε λίγη κρέμα στην πιατέλα. Κόβουμε το ρολό σε τρία κομμάτια και τα ενώνουμε ώστε να σχηματίσουμε τον κορμό. Καλύπτουμε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα και τριμμένα φουντούκια και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα να «τραβήξει». Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό που θα λατρέψεις:
- Χριστουγεννιάτικος κορμός κεράσι
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα ζαχαροπλαστικής
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kaiti Vasilopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr