Συνταγή για εύκολη κοτοσαλάτα με διάφορα λαχανικά και μαγιονέζα σε σχήμα στεφάνι για τον γιορτινό μπουφέ και το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά:
- κοτόπουλο 600 γραμμάρια φιλέτο στήθος
- αγγουράκι τουρσί 100 γραμμάρια
- αρακας 100 γραμμάρια βρασμένο
- καλαμποκι 100 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- ντοματίνια 15
- μαγιονεζα 300 γραμμάρια
- μαιντανος 4 κουταλιές ψιλοκομμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τη διακόσμηση:
- πιπεριά 1 πορτοκαλί
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 κίτρινη
- άνηθος 10 κλωνάρια περίπου
- ντοματίνια 5-6 κομμένα στη μέση
Αυτή τη γιορτινή κοτοσαλάτα μπορείς να την φτιάξεις από το μηδέν ή και με το κοτόπουλο που περίσσεψε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει σίγουρη επιτυχία, εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο σχέδιο και πλούσια γεύση. Είναι μία εύκολη κοτοσαλάτα με σίγουρη επιτυχία και περιέχει διάφορα λαχανικά και μαγιονέζα. Μπορείς φυσικά να αυτοσχεδιάσεις στο τί θα βάλεις μέσα ανάλογα με τα γούστα.
Το γιορτινό μας τραπέζι τα φετινά Χριστούγεννα θέλουμε να έχει ποικιλία, χρώμα και φυσικά νόστιμες γεύσεις. Γι’ αυτό και αξίζει να προσθέσεις στο γιορτινό σου μενού αυτήν την εύκολη και νόστιμη κοτοσαλάτα με σχέδιο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Μπορείς την ίδια συνταγή να την φτιάξεις σε φόρμα για κέικ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κοτοσαλάτα με σχήμα στεφάνι:
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βράζουμε τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου για 16–18 λεπτά. Όση ώρα βράζει το κοτόπουλο, κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το αγγουράκι τουρσί και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι. Όταν το φιλέτο στήθους κοτόπουλου είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αγγουράκι τουρσί, τον αρακά, το καλαμπόκι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τη μαγιονέζα, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μία πιατέλα και την στρώνουμε καλά σχηματίζοντας ένα στεφάνι.
Παίρνουμε κλωνάρια άνηθου και διακοσμούμε το στεφάνι. Με Χριστουγεννιάτικα κουπάτ ή με ένα μαχαίρι δίνουμε το σχήμα του αστεριού στις πολύχρωμες πιπεριές και διακοσμούμε το στεφάνι. Στο τέλος κόβουμε τη πορτοκαλί πιπεριά σε ροδέλες και σχηματίζουμε ένα φιογκάκι. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω στο στεφάνι. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικες σαλάτες που θα λατρέψεις:
- Χριστουγεννιάτικη σαλάτα μιξ
- Χριστουγεννιάτικη σαλάτα σε πιατέλα
- Υγιεινή Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με παντζάρια
Η φωτογραφία της συνταγής είναι της φίλης μας Sandy Polemi
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr