Τα τελευταία χρόνια τα μελομακάρονα με σοκολάτα ήρθαν και οριακά αντικατέστησαν τα κλασικά. Όμως πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε μελομακάρονα που δεν έχουν μόνο έξω σοκολάτα, αλλά και...μέσα.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 265 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 ml
- μαργαρίνη 30 γραμμάρια λιωμένη
- ζάχαρη άχνη 20 γραμμάρια
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
Για την επικάλυψη:
- κουβερτουρα 450 γραμμάρια 52%
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα :
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση τριμμένα
Συνταγή για σοκολατένια μελομακάρονα μέσα και έξω για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με σοκολατένια ζύμη και γλάσο σοκολάτας, Αυτά τα μελομακάρονα μοιάζουν με όνειρο και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει αναλυτικά βήμα βήμα τη διαδικασία .
Τα τελευταία χρόνια τα μελομακάρονα με σοκολάτα ήρθαν και οριακά αντικατέστησαν τα κλασικά. Όμως πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε μελομακάρονα που δεν έχουν μόνο έξω σοκολάτα, αλλά και…μέσα. Είναι σαν τρουφάκια και έχουν σίγουρη επιτυχία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με σοκολατένια ζύμη:

Εκτέλεση
Ρίξε σε μια κατσαρόλα 525 γραμμάρια ζάχαρη, 375 ml νερό, 1 στικ κανέλας και βράσε για 2 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού). Μόλις βράσει πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ανακάτεψε, άδειασέ το σε ένα μπολ και άφησέ το να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ βάλε 350 γραμμάρια αλεύρι, 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό, 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ, 50 γραμμάρια κακάο και ανακάτεψε. Σε άλλο μπολ ρίξε 20 γραμμάρια άχνη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 30 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη, 200 ml χυμό πορτοκάλι, 265 ml ηλιέλαιο και ανακάτεψε.
Ρίξε το μείγμα υγρών στο μείγμα των στερεών. Ζύμωσε το μείγμα με το χέρι, μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Πλάσε μελομακάρονα των 20-25 γραμμαρίων, βάλ’ τα σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 18′-20′.

Βούτα τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για περίπου 15″. Άφησέ τα να στραγγίσουν καλά για περίπου 10′. Για την επικάλυψη λιώσε 450 γραμμάρια κουβερτούρα, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και ανακάτεψε. Βούτα τα μελομακάρονα στην κουβερτούρα και πασπάλισε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Άφησέ τα να σφίξει η σοκολάτα και απόλαυσε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με σοκολατένια ζύμη:
Σχετικά Άρθρα
- Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025
- Τα μελομακάρονα του Γιώργου Ζώλη χωρίς ζυγαριά
- Μελομακάρονα και κουραμπιέδες : Η Συνταγή για σίγουρη επιτυχία
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr