Συνταγή για σιροπιαστό σαραγλί μπακλαβάς. Το απόλυτο γιορτινό γλυκό για κέρασμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με αρωματικό και δεμένο σιρόπι.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το σιρόπι:

Αρωματικό σαραγλί μπακλαβάς με τραγανό φύλλο κρούστας και εύκολο σιρόπι με μέλι και ζάχαρη για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Πρωτοχρονιάτικο κέρασμα. Ένα ιδιαίτερο γλυκό με αναλυτική συνταγή για σίγουρη επιτυχία που μοσχοβολάει παράδοση και δεν πρέπει να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι. Με μπόλικα μπαχαρικά που θα κάνουν το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα!

Τόσο το σαραγλί όσο και ο μπακλαβάς είναι σήμα κατατεθέν τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και στην ελληνική κουζίνα γενικότερα. Είπαμε λοιπόν να συνδυάσουμε σε μία, δύο από τις αγαπημένες μας συνταγές και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Θα δούμε αναλυτικά την συνταγή και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σαραγλί μπακλαβάς:

μπακλαβάς-σαραγλί-συνταγή-

Σαραγλη μπακλαβας Σήμερα πήγα στο πατρικό μου και μου ζήτησαν να τους φτιάξω ένα γλυκάκι με ότι υλικά είχαν Οπότε έφτιαξα σαραγλί και πήρα για τον κόπο μου και πέντε-έξι κομματάκια για το σπίτι μου

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη, τα καρύδια ψιλοκομμένα, το σουσάμι καβουρδισμένο, τις φρυγανιές τριμμένες, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ. Αρχικά ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι για να αλείψουμε τα φύλλα κρούστα. Αλείφουμε λοιπόν το κάθε φύλλο ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο.

σαραγλί-

Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στη μέση, το βουτυρώνουμε και πάλι και βάζουμε τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες γέμιση. Με μία βελόνα πλεξίματος το διπλώνουμε και το σουρώνουμε. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά. 10 λεπτά πριν γίνει, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 7 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

σαραγλί-με-λεμόνι-

Όταν βγει το γλυκό από τον φούρνο όπως είναι καυτό το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι. Προαιρετικά από πάνω με ένα πιρούνι που το βουτάμε στο μέλι, ρίχνουμε διάσπαρτα λίγο ακόμη σιρόπι. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

σαραγλί-με-γέμιση-μπακλαβά-

Άλλες συνταγές για σιροπιαστά που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr