Ζυγούρι με πατάτες στη γάστρα

Ζυγούρι ή αλλιώς προβατίνα, στην γάστρα με σκόρδο, δεντρολίβανο και μελωμένες πατάτες. Έγινε σαν σούβλας! Αυτό το ζυγούρι είναι σκέτο λουκούμι και θα απογειώσει ακόμη και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το έθιμο θέλει τα Χριστούγεννα να φτιάχνουμε γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα, πολλές οικογένειες τα Χριστούγεννα επιλέγουν να ψήσουν στην γάστρα χοιρινό, προβατίνα, ακόμη και αρνί ή να ψήσουν μπριζόλες στα κάρβουνα.

Ζυγούρι με πατάτες στη γάστρα

Δείτε ακόμα Γαλοπούλα ψητή σκέτο λουκούμι

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα ζυγούρι, μοσχομυριστό, μελωμένο και κολασμένο, σιγοψημένο στην γάστρα με σκόρδο και δεντρολίβανο και φυσικά συνοδευόμενο από μελωμένες πατάτες. Και μόνο που το περιγράφουμε μας τρέχουν τα σάλια!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ζυγούρι με πατάτες:

Ζυγούρι-με πατάτες-στη γάστρα-συνταγή-

Εκτέλεση για το ζυγούρι με πατάτες

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε στην γάστρα με λαδόκολλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Στην συνέχεια αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε πιπέρι.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το κρασί και το ελαιόλαδο και τυλίγουμε καλά το κρέας και τις πατάτες με την λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στην γάστρα, χωρίς να το ξεσκεπάσουμε καθόλου.

Tips για το ζυγούρι με πατάτες

Εμείς το φτιάξαμε με σπάλα.

Ζυγούρι-με πατάτες-στη γάστρα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close