Η κoρη μου έχει 3 πτυχία ξένων γλωσσών και επιλέγει να δουλεύει ως καθαρίστρια! Δεν το δέχομαι!

Όπως λέει και ο λαός  μας η δουλειά δεν είναι ντροπή. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα μεγαλύτερα πτυχία  και όμως κάνουν άλλη δουλειά από αυτή που σπούδασαν.

Σημασία έχει να εργάζεσαι ,να ασχολείσαι με κάτι και να είσαι δημιουργικός ως άνθρωπος από το να κάθεσαι και να περιμένεις τη θέση του διευθυντή. Φυσικά ας μην ξεχνάμε και τον βιοποριστικό παράγοντα που παίζει και τον μεγαλύτερο ρόλο στο αν θα κάνουμε μια δουλειά που  μας ταιριάζει ή όχι!

 

Η σημερινή ιστορία είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες. Μια μητέρα, φαίνεται πως βρίσκεται σε απόγνωση, διότι θεωρεί ότι η κoρη της, χαραμίζει την ζωή της μέσα από τις επαγγελματικές της επιλογές. Ενώ σύμφωνα με την αναγνώστρια, το παιδί έχει αρκετές γνώσεις και δουλεύει ως καθαρίστρια σε εργοστάσιο.

Φυσικά και δεν είναι ντροπή η δουλειά, όμως ο κάθε άνθρωπος έχει μια δική του οπτική που βλέπει τα πράγματα. Μοιράζεται λοιπόν την ιστορία της μαζί μας κι εμείς θα σας παροτρύνουμε να την διαβάσετε και να μας πείτε την γνώμη σας. Διαβάστε παρακάτω:

Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας, διότι οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι τώρα τα έχω προσπαθήσει όλα. Μέχρι και συγγενικά πρόσωπα έβαλα στη μέση να της μιλήσουν, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη! Είμαι παντρεμένη εδώ και 35 χρόνια και έχω αποκτήσει από τον γάμο μου τέσσερα παιδιά

Η κòρη μου έχει 3 πτυχία ξένων γλωσσών και επιλέγει να δουλεύει ως καθαρίστρια! Δεν το δέχομαι!

Η κòρη μου είναι η μικρότερη. Σαν γονείς, ποτέ δεν θέλαμε τα παιδιά μας να είναι άριστοι μαθητές. Καταλαβαίναμε ότι το κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τα δικά του ταλέντα. Επίσης, την εποχή που τα παιδιά μου πήγαιναν σχολείο δεν ήταν απαραίτητο το απολυτήριο Λυκείου, για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Δείτε ακόμα Η κòρη μου είναι 17 ετών και νομίζω ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές!

Οπότε κι εγώ, τα άφηνα να εκφραστούν ελεύθερα. “Τα παίρνεις τα γράμματα παιδί μου; Τότε πάλεψε το μέχρι το τέλος. Δεν τα παίρνεις; Δεν πειράζει, υπάρχουν και δουλειές που είναι όμορφες και δεν χρειάζεται να είσαι γραμματιζούμενος για να τις κάνεις” .

Τα άλλα τρία αγòρια μου λοιπόν, με το ζόρι έβγαλαν το Γυμνάσιο. Πάλι καλά όμως μέχρι τώρα μια χαρά τα έχουν πάει στις ζωές τους. Έχουν τις δουλειές τους, έχουν τις οικογένειές τους! Δόξα τω Θεό! Η κòρη μου ήταν η μόνη που τα έπαιρνε τα γράμματα.

Γι’ αυτό προσπαθούσα από μικρή να την ενθαρρύνω να συνεχίσει. Είναι μια κοπέλα που τώρα στα 37 της χρόνια είναι ιδιαίτερα μορφωμένη. Ξέρει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και μιλάει και λίγα Αραβικά. Τις τρεις πρώτες ξένες γλώσσες τις διδάχθηκε στα φροντιστήρια, τα Αραβικά όμως τα έμαθε μόνη της.

Η κòρη μου έχει 3 πτυχία ξένων γλωσσών και επιλέγει να δουλεύει ως καθαρίστρια! Δεν το δέχομαι!

Της αρέσουν τα ταξίδια, οπότε ήθελε να ξέρει και μια γλώσσα που σχεδόν κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει! Της αρέσουν οι ξένες γλώσσες, έχει άποψη για τα πάντα και παλιότερα είχε μεταφράσει μερικά βιβλία ξενόγλωσσα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Βαλκανικές Σπουδές!

Ήταν όμως περίεργο παιδί από μικρή. Μερικές φορές η κòρη μου, μου δίνει την εντύπωση ότι δεν σκέφτεται καθόλου το μέλλον. Θέλει να κάνει αυτό που της αρέσει μέχρι να σταματήσει να της αρέσει και να βρει κάτι άλλο.

Για παράδειγμα, ξεκίνησε στην Βαλκανικών Σπουδών επειδή της άρεσε. Από ένα σημείο και μετά όμως σταμάτησε να της αρέσει τόσο, οπότε δεν πήρε το πτυχίο της ποτέ! Έχει τόσα πτυχία ξένων γλωσσών στα χέρια της και αντί να τα εκμεταλλευτεί εδώ και δύο χρόνια δουλεύει ως καθαρίστρια σε εργοστάσιο.

Ο λόγος που μπήκε ως καθαρίστρια σε εργοστάσιο; Επειδή δύο χρόνια πριν το εργοστάσιο προχώρησε σε μερικές μαζεμένες προσλήψεις και οι δύο καλύτερες της φίλες βρήκαν δουλειά εκεί. Οπότε η κòρη μου, έδωσε βιογραφικό με την ελπίδα ότι θα την έπαιρναν και θα ήταν μαζί με τις φίλες της.

Η κòρη μου έχει 3 πτυχία ξένων γλωσσών και επιλέγει να δουλεύει ως καθαρίστρια! Δεν το δέχομαι!

Λες και είναι μαθητούδι και δεν θέλει να χάσει την εκδρομή και την πει η παρέα “ξενέρωτη” ! Όταν το έμαθα, έμεινα να την κοιτάζω. Μέχρι και ο υπεύθυνος που συζήτησαν πριν την προσλάβει, της είπε ότι με το βιογραφικό της, θα μπορούσε να βρει μια δουλειά λιγότερο κουραστική.

Εκείνη όμως ήταν ανένδοτη. Μου έλεγε ότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή και ότι της αρέσει που έστω μερικές μέρες του μήνα, δουλεύει με κάποια ή και με τις δύο φίλες της μαζί! Το κλίμα στο εργοστάσιο στο μεταξύ είναι σχετικά καλό.

Μπορεί  να υπάρχουν ίντριγκες, όμως την κòρη μου δεν την έχει πειράξει ποτέ κανένας. Οπότε, δεν λέει να ξεκουνήσει από εκεί μέσα. Νιώθω όμως ότι χαραμίζει την ζωή της. Είναι ανύπαντρη, δεν έχει κάνει ποτέ κάποια σοβαρή σχέση και επιλέγει να ζει σαν φοιτήτρια.

Η κòρη μου έχει 3 πτυχία ξένων γλωσσών και επιλέγει να δουλεύει ως καθαρίστρια! Δεν το δέχομαι!

Διαλέγει δουλειές με βάση το που πάει η παρέα και όχι με το τι αξίζει να κάνει πραγματικά και το χειρότερο από όλα; Το χαίρεται κιόλας! Φυσικά και θέλω το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο. Και δεν θεωρώ καμία δουλειά ντροπή. Όμως πιστεύω ότι γέννησα ένα ανεύθυνο παιδί και ακόμη δεν μπορώ να βρω το λάθος μου.

Ίσα ίσα, την μικρή την ζόρισα λίγο παραπάνω από τα άλλα της αδέρφια, διότι είδα τις δυνατότητες της και ήθελα να προκόψει. Κι εκείνη τώρα, κάθεται και μου καθαρίζει πατώματα και σκύβει το κεφάλι σε ανθρώπους που δεν έχουν βγάλει ούτε καν κάποιο ΙΕΚ! Είμαι παράλογη; Πείτε μου τι να κάνω για να την κάνω να καταλάβει το λάθος της!

Close