Αυτά τα αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης για το σχολείο θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών σας τόσο για την εμφάνιση όσο και για την απίστευτη γεύση τους. Όμως θα γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα αφού φτιάχνονται εύκολα και με οικονομικά υλικά.
- νερό 250 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450-500 γραμμάρια
Υλικά
- σουσαμι 200 γραμμάρια περίπου
Για την επικάλυψη
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο διαδεδομένα σνακ για το πρωί και όχι μόνο. Είναι νόστιμα, είναι χορταστικά και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Οι γονείς το διαλέγουν συχνά για το πρωινό των παιδιών, το κολατσιό στο σχολείο αλλά και το ολοήμερο.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την αγαπημένη μας συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης. Με εξαιρετική γεύση αλλά και φαντασμαγορική εμφάνιση, αφού αυτά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης έχουν σχέδιο λουλούδι. Είναι να τους αντισταθεί κανείς;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης για το σχολείο
Εκτέλεση για τα αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης για το σχολείο
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη. Διαλύουμε στο χλιαρό νερό την ξερή μαγιά και προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και αφού φουσκώσει την πλάθουμε σε μπαλάκια. Αφήνουμε τα μπαλάκια σκεπασμένα με μεμβράνη για 10 λεπτά. Έπειτα τα πλάθουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε κύκλο.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη και το χλιαρό νερό για το ζαχαρόνερο. Βουτάμε τα κουλούρια στο ζαχαρόνερο και στην συνέχεια στο σουσάμι. Φτιάχνουμε τα τριαντάφυλλα ανοίγοντας με τον πλάστη ένα κομμάτι ζύμης και κόβουμε με κουπάτ 6 κυκλάκια μετρίου μεγέθους.
Τα ενώνουμε το ένα με το άλλο ρολάροντας και γίνονται τα τριαντάφυλλα. Βάζουμε τα τριαντάφυλλα στην μέση κάθε κουλουριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα