Αυτά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες είναι τόσο αφράτα που λιώνουν στο στόμα. Το τέλειο πρωινό, υπέροχη ιδέα για σχολικό κολατσιό ή κολατσιό για τους μεγάλους και φυσικά ένα νηστίσιμο σνακ για κάθε μέρα!
- ξερή μαγιά 1μιση φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 300 ml χλιαρό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ηλιέλαιο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400-450 γραμμάρια
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Πολλές φορές μας αρέσει να ξεκινάμε την μέρα μας με ένα σουσαμένιο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως με την ίδια απίστευτη γεύση, μπορείτε να απολαύσετε κουλούρια Θεσσαλονίκης, πιο αφράτα από ποτέ σε σχέδιο πλεξούδας.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης
Εμείς τα φτιάχνουμε για τα παιδιά μας, διότι αποφεύγουμε τις πολλές σφολιάτες και η αλήθεια είναι ότι κι εκείνα μας τα ζητούν συνέχεια. Τώρα που πλησιάζει και η νηστεία των Χριστουγέννων, αυτά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, θα γίνουν το τέλειο σνακ για το πρωί ή το απόγευμα, αφού είναι άκρως νηστίσιμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες:
Εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες
Αρχικά προσθέτουμε σε μία λεκάνη την μισή ποσότητα του χλιαρού νερού, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Επίσης προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα μας για 15 λεπτά στην άκρη.
Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στο νερό που μας έχει απομείνει διαλύουμε το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το υπόλοιπο νερό στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αφού η ζύμη διπλασιαστεί λαδώνουμε τα χέρια μας και χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε πλεξούδα. Αλείφουμε την κάθε πλεξούδα με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι το οποίο το έχουμε διαλύσει σε ένα φλιτζάνι χλιαρού νερού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες
Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Διατηρούνται σε τάπερ. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία στις 23 Οκτωβρίου
- Super Κική: Έβγαλε στην φόρα μηνύματα της Καινούργιου για Μπάρκα – “Σου έφαγε τον γαμπρό”
- Σούπερ Κική για Χρήστο Μάστορα: “Την έφαγε τη Μαρινέλλα το μαγιολίκι του Αλβανού”
- Η Γη της Ελιάς- Αντιγόνη Κουλουκάκου: Ο γάμος Στάθη- Ιουλίας δεν θα κρατήσει για πολύ
- Η Μάγισσα: Αυτός είναι ο νέος Αντρέι