κουλούρια Θεσσαλονίκης-σε-πλεξούδες-συνταγή-

Αυτά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες είναι τόσο αφράτα που λιώνουν στο στόμα. Το τέλειο πρωινό, υπέροχη ιδέα για σχολικό κολατσιό ή κολατσιό για τους μεγάλους και φυσικά ένα νηστίσιμο σνακ για κάθε μέρα!

    Για το άλειμμα

  • μελι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • νερό 1 φλιτζάνι χλιαρό

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Πολλές φορές μας αρέσει να ξεκινάμε την μέρα μας με ένα σουσαμένιο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως με την ίδια απίστευτη γεύση, μπορείτε να απολαύσετε κουλούρια Θεσσαλονίκης, πιο αφράτα από ποτέ σε σχέδιο πλεξούδας.

Αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες

Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης

Εμείς τα φτιάχνουμε για τα παιδιά μας, διότι αποφεύγουμε τις πολλές σφολιάτες και η αλήθεια είναι ότι κι εκείνα μας τα ζητούν συνέχεια. Τώρα που πλησιάζει και η νηστεία των Χριστουγέννων, αυτά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, θα γίνουν το τέλειο σνακ για το πρωί ή το απόγευμα, αφού είναι άκρως νηστίσιμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες:

κουλούρια Θεσσαλονίκης-σε-πλεξούδες-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες

Αρχικά προσθέτουμε σε μία λεκάνη την μισή ποσότητα του χλιαρού νερού, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Επίσης προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα μας για 15 λεπτά στην άκρη.

κουλούρια Θεσσαλονίκης-σε-πλεξούδες-συνταγή-

Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στο νερό που μας έχει απομείνει διαλύουμε το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το υπόλοιπο νερό στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.

κουλούρια Θεσσαλονίκης-σε-πλεξούδες-συνταγή-

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Αφού η ζύμη διπλασιαστεί λαδώνουμε τα χέρια μας και χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε πλεξούδα. Αλείφουμε την κάθε πλεξούδα με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι το οποίο το έχουμε διαλύσει σε ένα φλιτζάνι χλιαρού νερού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

κουλούρια Θεσσαλονίκης-σε-πλεξούδες-συνταγή-

Tips για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλεξούδες

Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Διατηρούνται σε τάπερ. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο.

κουλούρια Θεσσαλονίκης-σε-πλεξούδες-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close