Συνταγή για αφράτα κρουασάν με φέτα για το σχολείο. Αλμυρά κρουασάν με αφράτη σπιτική ζύμη, γεμισμένα με φέτα για το σχολικό κολατσιό αλλά και το παιδικό πάρτι, από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου.
- ασπραδια 1
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 90 ml χλιαρό προς ζεστό
- σπορέλαιο 50 ml
- Γάλα φρέσκο 200 ml ζεστό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 560 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για τη γέμιση
- κρόκους αυγού 3
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- βουτυρο 150 γραμμάρια περίπου λιωμένο
Για τα φύλλα
Αλμυρά κρουασάν με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης
Τα κρουασανάκια είναι υπέροχα αλλά για να μπορούν να τα απολαύσουν και χωρίς τύψεις τα παιδιά, τότε θα προτιμήσουμε τα αλμυρά. Η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει την δική της υπέροχη συνταγή για αλμυρά κρουασάν με φέτα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά τόσο για το σχολείο όσο και για το παιδικό πάρτι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν με φέτα:
Εκτέλεση για τα κρουασάν με φέτα
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ασπράδι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το νερό και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
Τότε ρίχνουμε το ζεστό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και βάζουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο την ζύμη. Την ζυμώνουμε αλευρώνοντας τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία λεία και αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε το μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Την λαδώνουμε από πάνω και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Αφράτα αλμυρά κρουασάν σφολιάτας !!
Στη συνέχεια βάζουμε την ζύμη και πάλι στον πάγκο και την κόβουμε σε 10 ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες. Τις σκεπάζουμε για 15 λεπτά και συνεχίζουμε ανοίγοντας όλες τις μπαλίτσες σε μικρά φυλλαράκια.
Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα. Τα σκεπάζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα ανοίγουμε ένα φύλλο. Αυτό το φύλλο το κόβουμε σε ίσα τρίγωνα κομμάτια και βάζουμε σε κάθε τρίγωνο, στην άκρη του, από 1 κουταλιά της σούπας περίπου θρυμματισμένη φέτα.
Κλείνουμε και τοποθετούμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και αλείφουμε τα κρουασάν με ένα πινέλο.
Κρουασανάκια σφολιάτας για το σχολείο γλυκά και αλμυρά
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτά τα περνάμε με επιπλέον λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας και πάλι ένα πινέλο.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα