Συνταγή για αφράτα pancakes με μερέντα σαν αυτά που τρώμε στη καφετέρια ή στη κρεπερί! Τα πιο αφράτα και πετυχημένα pancakes που μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μπισκότο.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- αυγα 1
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
Για το σερβίρισμα:
- μερεντα Κατά βούληση
Τα pancakes είναι από τα αγαπημένα μας σνακ τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Αν λαχταρίσατε γλυκά pancakes δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την κλασική και αγαπημένη συνταγή με τα pancakes με μερέντα. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε αυτήν την συνταγή μαζί σας και είναι καλύτερη και από αυτή που έρχεται σε καφετέριες και κρεπερί! Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε στα pancakes ξηρούς καρπούς, φρούτα, τριμμένο μπισκότο ή ακόμη και πραλίνα μπουένο.
Οι κρέπες και τα pancakes είναι από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Το καλό με τα pancakes είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις ειδικό εργαλείο για να τα φτιάξεις. Φτιάχνονται απλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Κι επειδή αγαπάμε το κλασικό σήμερα θα απολαύσουμε σοκολασμένα pancakes με μερέντα. Εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά.
Δείτε τη συνταγή για pancakes με μερέντα παρακάτω:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το φρέσκο γάλα, το αυγό, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι της σούπας μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και να γίνει χυλός.
Έπειτα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε πολύ λίγο βούτυρο. Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι κουταλιά κουταλιά, το μείγμα των pancake και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πρωτεϊνούχα pancakes με 3 υλικά
Στην συνέχεια βάζουμε το πρώτο pancake σε ένα πιάτο. Το αλείφουμε από πάνω με μερέντα. Πάνω από την μερέντα βάζουμε ακόμη ένα pancake και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας ένα βουνό από pancake που θα αποτελείται από 3-4 pancake την μερίδα.

Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Magda Giazatzi
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr