ζαμπονοκασεροπιτάκια-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα ζαμπονοκασεροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού για το σχολικό κολατσιό ή ακόμη και το παιδικό πάρτι

από τη φίλη μας Μαρια Κασαπιδου-Κεσιδου.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

 

Ζαμπονοκασερόπιτα με πιπεριές

 

Τα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν στα ζαμπονοκασεροπιτάκια και σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας την πιο εύκολη συνταγή για, αφράτα πιτάκια με ζαμπόν και κασέρι. Η ζύμη γιαουρτιού, ολοκληρώνει την γεύση και κάνει αυτά τα πιτάκια ανάρπαστα και λαχταριστά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιτάκια με ζαμπόν και κασέρι:

ζαμπονοκασεροπιτάκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα πιτάκια με ζαμπόν και κασέρι

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αλάτι, την ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο τέλος βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο ζυμαράκι. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε μπαλάκια, σε ίδιο μέγεθος το καθένα.

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι με το χέρι και γεμίζουμε με ζαμπόν και κασέρι. Κλείνουμε σε φακελάκι και σφραγίζουμε καλά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης.

 

Ιδιαίτερα Ινδικά πιτάκια (Samosa)

 

Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά, στις αντιστάσεις.

Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά

Σπιτικό παριζάκι συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ

ζαμπονοκασεροπιτάκια-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close