Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1/2 φακελάκι
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη Στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού
- νερό 2-3 κούπες περίπου χλιαρό
Για το άλειμμα της ζύμης:
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το γέμισμα:
- φέτα 350 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμμα πριν το ψήσιμο:
- κρόκους αυγού 2
- νερό 2-3 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το άλειμμα μετά το ψήσιμο:
- βούτυρο γάλακτος 1-2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό
Συνταγή για αλμυρά κουλίκια ή αλλιώς τυροψωμάκια με φέτα για το σχολείο με μπόλικο σουσάμι, σκέτος αφρός. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά είναι ένα τέλειο σνακ και για τη δουλειά.
Από τη φίλη μας Souki Simeonidou.
Τυρόψωμο αφράτο σαν βαμβάκι
Θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για κουλίκια με φέτα που μας έχει λύσει τα χέρια πολλές φορές, όταν ξεμένουμε από ιδέες για το τι θα φτιάξουμε για το σχολικό κολατσιό. Κουλίκια ή αλλιώς ψωμάκια γεμισμένα με φέτα με μπόλικο σουσάμι που σίγουρα τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά κουλίκια για το σχολείο:

Εκτέλεση για τα αλμυρά κουλίκια για το σχολείο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και τα διαλύουμε σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου, σε ζεστό μέρος. Έπειτα, την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια και αλείφουμε τα μπαλάκια με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά πάνω στον πάγκο εργασίας.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο όσο ένα πιάτο του φρούτου. Γεμίζουμε με θρυμματισμένη φέτα το κάθε φύλλο, ρολάρουμε, τραβάμε και τυλίγουμε.
Ατομικά ψωμάκια από κόκκινες φακές
Αφήνουμε να φουσκώσουν και έπειτα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού τον αραιώσαμε σε νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν, τα αλείφουμε αμέσως με αγελαδινό βούτυρο.

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr