Συνταγή για αφράτα ψωμάκια χωρίς γλουτένη με κόκκινες φακές και χωρίς αλεύρι. Ιδανικά για το σχολικό κολατσιό στο ταπεράκι του ολοήμερου, για να δοκιμάσουν τα παιδιά τις φακές.
Υλικά:
- φακες 200 γραμμάρια κόκκινες
- φλοιός ψύλλιου 20 γραμμάρια
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
- λεμονι 1/2 κουταλιά της σούπας χυμός
- ηλιόσπορο 3 κουταλιές της σούπας
Κι όμως μπορείς να φτιάξεις αφράτα ατομικά ψωμάκια χωρίς αλεύρι και με πολύ λίγα υλικά. Με βασικό συστατικό τις κόκκινες φακές, αυτά τα ψωμάκια είναι υπερτροφή για παιδιά και μεγάλους. Μία vegan, νηστίσιμη και πολύ υγιεινή και πανεύκολη συνταγή για ψωμάκια που δεν θα την αλλάζετε με καμία άλλη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά ψωμάκια από κόκκινες φακές:

Εκτέλεση για τα ατομικά ψωμάκια από κόκκινες φακές
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τις κόκκινες φακές. Το επόμενο πρωί τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τον φλοιό ψύλλιου, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Σκορδοψωμάκια muffins
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και διαλυθούν οι φακές βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και πλάθουμε το μείγμα σε ψωμάκια τα οποία τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα ατομικά ψωμάκια από κόκκινες φακές
Το φλοιός ψύλλιου μπορούμε να τον βρούμε σε όλα τα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αντί για ηλιόσπορους, μπορούμε να βάλουμε όποιους σπόρους θέλουμε.

Μία συνταγή της φίλης μας Yiota Ziaka.
Αφράτα ζαμπονοψωμάκια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr