Συνταγή για αφράτα ατομικά ψωμάκια για γέμισμα που τρώγονται και σκέτα για το σχολικό κολατσιό!
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 14 γραμμάρια
- ζαχαρη 60 γραμμάρια
- αλατι 12 γραμμάρια
- αυγα 3
- Γάλα φρέσκο 300 ml χλιαρό
- βουτυρο 100 γραμμάρια κρύο σε κύβους
Για το άλειμμα:
Ο Γιώργος Ζώλης φτιάχνει αφράτα ατομικά ψωμάκια που τα παιδιά μπορούν να τα απολαύσουν είτε σκέτα είτε γεμιστά με τυρί, γαλοπούλα ή και μαρμελάδα! Ένα εύκολο κολατσιό για το σχολείο που φτιάχνεται με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και από του φούρνου. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει όλα τα μυστικά για το πιο νόστιμο σχολικό κολατσιό.
Τα ψωμάκια είναι ένα τέλειο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους αφού μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να τα γεμίσουμε με αλμυρά ή γλυκά υλικά της αρεσκείας μας. Αν έχετε κουραστεί να τα αγοράζετε απέξω ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει τα πιο αφράτα και νόστιμα ψωμάκια με απλά υλικά και εύκολη αλλά αναλυτική εκτέλεση. Μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία για να μη πάει κανένα υλικό χαμένο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ψωμάκια για το σχολικό κολατσιό:

Recipe ingredients (15 pieces)
750g flour 2 sachets dry yeast (14g) 60g sugar 10-12g salt
3 eggs 300g lukewarm milk 100g butter Leftovers
1 egg 1 shot of water Bake on high heat for 20-30 minutes depending on the power of your oven.
Μερίδες 15 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά Θερμίδες 180kcal Χρόνος Ξεκούρασης 40 λεπτά Συνολικός χρόνος 1ώρα 25 λεπτά
Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ για 4 λεπτά ή ζυμώνουμε στο χέρι. Προσθέτουμε το βούτυρο στο κάδο με τη ζύμη, το αλάτι και ζυμώνουμε για ακόμα 4 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 40 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο πάγκο μας και τη ζυμώνουμε λίγο να ξεφουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 ίσα μέρη.

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε κορδόνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε το κορδόνι, το διπλώνουμε σαν φιόγκο και περνάμε τη μία άκρη μέσα από τη τρύπα και την άλλη άκρη ανάποδα. Ενώνουμε τις δύο άκρες.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό με ένα σφηνάκι νερό. Αλείφουμε τα ψωμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180°C αντιστάσεις, για 25’. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για ψωμάκια που θα λατρέψεις:
- Αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο
- Αφράτα τυροψωμάκια με γιαουρτένια ζύμη για το σχολείο
- Αλμυρά muffins σα ψωμάκια με γραβιέρα και χρωματιστές πιπεριές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr