Συνταγή για αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο που τα μισά τα γεμίσαμε με φέτα και τα άλλα μισά με ζαμπόν και τυρί που λιώνει.
Υλικά:
- νερό 1 ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- ασπραδια 1
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 500 γραμμάρια (ίσως και λίγο παραπάνω)
Για τη γέμιση:
- φέτα 250 γραμμάρια
Για τη γέμιση 2:
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Τα σχολεία ξεκίνησαν και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα ψωμάκια με ζύμη μαγιάς και γεμισμένα με φέτα ή ζαμπόν και κασέρι. Μπορείτε να τα γεμίσετε και με λουκάνικο και να τα δώσετε στα παιδιά τόσο για το κολατσιό το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Είναι χορταστικά, νόστιμα και έχουν σίγουρη επιτυχία.
Αν ψάχνεις μία χορταστική και νόστιμη πρόταση για τα παιδιά τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις τα ψωμάκια. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε τα πιο εύκολα ψωμένια ρολάκια που μπορείς να τα γεμίσεις είτε με φέτα, είτε με τυριά που λιώνουν και αλλαντικά, ανάλογα τα γούστα. Εμείς τα φτιάχνουμε συχνά και ποτέ δεν μένει ούτε ψίχουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα και το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ασπράδι του αβγού και την μαγιά. Ανακατεύουμε με αναδευτήρα πολύ καλά. Στη συνέχεια ανακατεύοντας προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό (μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο μας αφού τον ανάψουμε στους 25-30 περίπου) για μισή ώρα να φουσκώσει.

Έπειτα την κόβουμε σε 2 μέρη. Κάθε μέρος το ανοίγουμε σε ταινία πάχους 1 εκατοστού και πλάτους 5 περίπου εκατοστών και τοποθετούμε στη μέση της ταινίας στα μισά την φέτα σε μπαστουνάκια και στα άλλα μισά το ζαμπόν και το τυρί που λιώνει. Τυλίγουμε την ταινία σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκατοστών.

Στρώνουμε σε ορθογώνιο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μικρά ρολάκια αφήνοντας ανάμεσά τους λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν. Πριν βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για ψωμάκια που θα λατρέψεις:
- Αφράτα τυροψωμάκια με γιαουρτένια ζύμη για το σχολείο
- Αλμυρά muffins σα ψωμάκια με γραβιέρα και χρωματιστές πιπεριές
- Λαχταριστά ριγανοψωμάκια με τυρί σαν φωλιές
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Βασιλική Τσιγκουρλά
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr