Συνταγή για αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο που τα μισά τα γεμίσαμε με φέτα και τα άλλα μισά με ζαμπόν και τυρί που λιώνει.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για τη γέμιση 2:

Για το άλειμμα:

Για το πασπάλισμα:

Τα σχολεία ξεκίνησαν και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα ψωμάκια με ζύμη μαγιάς και γεμισμένα με φέτα ή ζαμπόν και κασέρι. Μπορείτε να τα γεμίσετε και με λουκάνικο και να τα δώσετε στα παιδιά τόσο για το κολατσιό το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Είναι χορταστικά, νόστιμα και έχουν σίγουρη επιτυχία.

Αν ψάχνεις μία χορταστική και νόστιμη πρόταση για τα παιδιά τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις τα ψωμάκια. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε τα πιο εύκολα ψωμένια ρολάκια που μπορείς να τα γεμίσεις είτε με φέτα, είτε με τυριά που λιώνουν και αλλαντικά, ανάλογα τα γούστα. Εμείς τα φτιάχνουμε συχνά και ποτέ δεν μένει ούτε ψίχουλο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο:

Αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα και το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ασπράδι του αβγού και την μαγιά. Ανακατεύουμε με αναδευτήρα πολύ καλά. Στη συνέχεια ανακατεύοντας προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό (μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο μας αφού τον ανάψουμε στους 25-30 περίπου) για μισή ώρα να φουσκώσει.

Αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο

Έπειτα την κόβουμε σε 2 μέρη. Κάθε μέρος το ανοίγουμε σε ταινία πάχους 1 εκατοστού και πλάτους 5 περίπου εκατοστών και τοποθετούμε στη μέση της ταινίας στα μισά την φέτα σε μπαστουνάκια και στα άλλα μισά το ζαμπόν και το τυρί που λιώνει. Τυλίγουμε την ταινία σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκατοστών.

Αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο

Στρώνουμε σε ορθογώνιο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μικρά ρολάκια αφήνοντας ανάμεσά τους λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν. Πριν βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο

Άλλες συνταγές για ψωμάκια που θα λατρέψεις:

Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Βασιλική Τσιγκουρλά

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr