Συνταγή για burger γίγας 30 εκατοστών με σπιτικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι για μπουφέ και ορεκτικό. Το πιο λαχταριστό ορεκτικό σε καρβέλι με πατατάκια και σπανάκι βουτύρου.

Υλικά:

Για το μπιφτέκι :

Για τη γέμιση:

Για το συνοδευτικό :

Συνταγή για γίγας burger 30 εκατοστών με σπιτικό αφράτο μπιφτέκι και γέμιση με ό,τι υλικά μας αρέσουν και υπάρχουν στο ψυγείο μας. Νόστιμο burger σε καρβέλι για ένα πρωτότυπο ορεκτικό σε μπουφέ και τραπέζια. Δοκιμάστε το!

Εύκολο μεσημεριανό για τις διακοπές: Σπιτικά cheeseburger

Σήμερα σας έχουμε ένα burger – αλμυρή τούρτα που σίγουρα αν το φτιάξετε θα τους εκπλήξετε όλους με την εφευρετικότητα και την φαντασία σας. Γίγας burger με σπιτικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι μέσα σε καρβέλι! Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το burger γίγας σε καρβέλι 30 εκατοστών:

Burger Γίγας σε καρβέλι 30 εκατοστών

Εκτέλεση για το γίγας μπιφτέκι

Αρχικά βάζουμε τα κρίθινα παξιμάδια να μουλιάσουν στο φρέσκο γάλα και στην συνέχεια τα στύβουμε καλά. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ασπράδι, την ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα παξιμάδια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο κιμάς.

Σκεπάζουμε τον κιμά μας με μία διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα για να απελευθερώσει τα αρώματά του. Έπειτα κόβουμε το καρβέλι στη μέση. Πλάθουμε το μπιφτέκι μας και το μετράμε με βάση το μέγεθος του καρβελιού, ώστε να είναι λίγο πιο μικρό από το ψωμί.

Burger με ομελέτα – Ενα σνακ για όλες τις ώρες που θα σε χορτάσει

Πλάθουμε το μπιφτέκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι έπειτα το βάζουμε πάνω στο ψωμί.

Burger Γίγας σε καρβέλι 30 εκατοστών

Εκτέλεση για το στήσιμο του burger

Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπιφτέκι βάζουμε τις φέτες γκούντα για να λιώσουν. Από πάνω βάζουμε φέτες ντομάτας και το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και σπασμένο για να μας μείνουν μόνο τα δαχτυλίδια. Βάζουμε σπανάκι βουτύρου και αλείφουμε με μαγιονέζα. Κλείνουμε με το δεύτερο ψωμί και συνοδεύουμε με πατατάκια και σπανάκι βουτύρου.

Burger Γίγας σε καρβέλι 30 εκατοστών

Tips

Αντί για σπανάκι βουτύρου μπορούμε να βάλουμε ρόκα ή μαρούλι. Γενικά η γέμιση είναι σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Μπορείτε να φτιάξετε όποια συνταγή για μπιφτέκι σας αρέσει. Αντί για γάλα μπορούμε να μουλιάσουμε το παξιμάδι για το μπιφτέκι σε 3 ποτηράκια του κρασιού λευκό κρασί.

Burger Γίγας σε καρβέλι 30 εκατοστών

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr