Συνταγή για burger γίγας 30 εκατοστών με σπιτικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι για μπουφέ και ορεκτικό. Το πιο λαχταριστό ορεκτικό σε καρβέλι με πατατάκια και σπανάκι βουτύρου.
Υλικά:
- καρβέλι 1 (30 εκατοστών)
Για το μπιφτέκι :
- κιμάς μοσχαρίσιος Μισό κιλό
- κρεμμυδι 1 ξερό
- ασπραδια 1
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου
- μαιντανος Μισό ματσάκι ψιλοκομμένος
- παξιμάδια 3 κρίθινα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- Γάλα φρέσκο 3 ποτήρια του κρασιού
Για τη γέμιση:
Για το συνοδευτικό :
Συνταγή για γίγας burger 30 εκατοστών με σπιτικό αφράτο μπιφτέκι και γέμιση με ό,τι υλικά μας αρέσουν και υπάρχουν στο ψυγείο μας. Νόστιμο burger σε καρβέλι για ένα πρωτότυπο ορεκτικό σε μπουφέ και τραπέζια. Δοκιμάστε το!
Εύκολο μεσημεριανό για τις διακοπές: Σπιτικά cheeseburger
Σήμερα σας έχουμε ένα burger – αλμυρή τούρτα που σίγουρα αν το φτιάξετε θα τους εκπλήξετε όλους με την εφευρετικότητα και την φαντασία σας. Γίγας burger με σπιτικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι μέσα σε καρβέλι! Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το burger γίγας σε καρβέλι 30 εκατοστών:

Εκτέλεση για το γίγας μπιφτέκι
Αρχικά βάζουμε τα κρίθινα παξιμάδια να μουλιάσουν στο φρέσκο γάλα και στην συνέχεια τα στύβουμε καλά. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ασπράδι, την ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα παξιμάδια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο κιμάς.
Σκεπάζουμε τον κιμά μας με μία διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα για να απελευθερώσει τα αρώματά του. Έπειτα κόβουμε το καρβέλι στη μέση. Πλάθουμε το μπιφτέκι μας και το μετράμε με βάση το μέγεθος του καρβελιού, ώστε να είναι λίγο πιο μικρό από το ψωμί.
Burger με ομελέτα – Ενα σνακ για όλες τις ώρες που θα σε χορτάσει
Πλάθουμε το μπιφτέκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι έπειτα το βάζουμε πάνω στο ψωμί.

Εκτέλεση για το στήσιμο του burger
Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπιφτέκι βάζουμε τις φέτες γκούντα για να λιώσουν. Από πάνω βάζουμε φέτες ντομάτας και το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και σπασμένο για να μας μείνουν μόνο τα δαχτυλίδια. Βάζουμε σπανάκι βουτύρου και αλείφουμε με μαγιονέζα. Κλείνουμε με το δεύτερο ψωμί και συνοδεύουμε με πατατάκια και σπανάκι βουτύρου.

Tips
Αντί για σπανάκι βουτύρου μπορούμε να βάλουμε ρόκα ή μαρούλι. Γενικά η γέμιση είναι σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Μπορείτε να φτιάξετε όποια συνταγή για μπιφτέκι σας αρέσει. Αντί για γάλα μπορούμε να μουλιάσουμε το παξιμάδι για το μπιφτέκι σε 3 ποτηράκια του κρασιού λευκό κρασί.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr