Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμιστός με σοκολάτα. Συνταγή για Νηστίσιμο χαλβά με σιμιγδάλι με γέμιση σοκολάτα λάβα
- σπορέλαιο 1 κούπα
- Σιμιγδάλι χοντρό 2 κούπες
- ζαχαρη 3 κούπες
- νερό 4 κούπες
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια υγείας
- μαργαρίνη 100 γραμμάρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια λιωμένη
Για την λάβα σοκολάτας
- φουντουκι Μερικά χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που δεν το τρώμε μόνο στις περιόδους νηστείας αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Παρόλα αυτά με τέτοιο τρόπο είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξανά φάει τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Είναι ένας Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμιστός με σοκολάτα λαχταριστός.
O Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμιστός με σοκολάτα είναι ένα νηστίσιμο γλυκό που πραγματικά είναι σκέτη σοκόλαση και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι μία πανεύκολη συνταγή με την αυθεντικότητα του κλασικού και τις λαχταριστές σοκολατένιες λεπτομέρειες της σύγχρονης εποχής.
Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμιστός με σοκολάτα: Δείτε παρακάτω την εκτέλεση
Εκτέλεση για τον Νηστίσιμο χαλβάς σιμιγδαλένιο γεμιστό με σοκολάτα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το σπορέλαιο και το χοντρό σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει χρυσοκαφέ το σιμιγδάλι. Στην συνέχεια βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε και μετά προσεκτικά βάζουμε και το νερό λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη στα μικροκύματα. Μεταφέρουμε τα 2/3 του χαλβά στην ειδική φόρμα κάνοντας μία λακκούβα στο κέντρο έτσι ώστε σε αυτή την λακκούβα να μπει η λιωμένη σοκολάτα.
Δείτε ακόμα Δίχρωμος χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και λεμόνι!
Καλύπτουμε την σοκολάτα με τον υπόλοιπο χαλβά και πιέζουμε ελαφρώς για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να γίνει λεία. Αφήνουμε τον χαλβά στην φόρμα να κρυώσει για 4-6 ώρες.
Έπειτα ξεφορμάρουμε τον χαλβά αναποδογυρίζοντας προσεκτικά την φόρμα και τοποθετούμε τον χαλβά σε μία πιατέλα. Περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα στην κορυφή και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμιστός με σοκολάτα: Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
In english
RECIPE FOR LAVA HALVA
Ingredients:
1 cup vegetable oil
2 cups fine semolina
3 cups sugar
4 cups water
½ tsp cinnamon
½ tsp cloves powder
1 tsp vanillla extract
250 gr dark chocolate
100 gr vegan butter
chopped hazelnuts
50 gr melted chocolate
Δείτε ακόμα Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστίκια Αιγίνης χωρίς ζάχαρη
In a pot add the vegetable oil with the semolina and stirr continuously in medium heat until it gets golden brown. Add the cinnamon, cloves powder, vanilla extract and stirr. Add sugar, stirr, then add water slowly and stirr carefully until the mixture thickens.
Transfer the mixture into a large bowl to cool for 15 minutes. Place 2/3 of the mixture into a halva form and make a hole in the center to pour the chocolate. Fill in with the rest of the halva and press gently to make the surface even.
Let it cool for 4-6 hours. Remove halva from the form, turning it upside down. Transfer the halva into a plate and drizzle melted chocolate and add chopped hazelnuts on top. Your Lava Halva is ready!!! Enjoy!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρία Δόση
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες