Συνταγή για ένα καλοκαιρινό μαμαδίστικο φαγητό.Χοιρινό κοκκινιστό με μελιτζάνες και πιπεριές στην κατσαρόλα. Μελωμένο με πηχτή σάλτσα εύκολο και οικονομικό.
Υλικά:
- χοιρινο 2 κιλά σπάλα χωρίς κόκαλο σε μαριδούλες
- κρεμμυδι 2 μεγάλα σε λεπτές φέτες
- σκορδο 2 σκελίδες
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- μελιτζάνα 4 μεγάλες
- πιπεριά 3-4 πράσινες κέρατο
- κρασι 1 φλιτζάνι λευκό
- πάπρικα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
- κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- σάλτσα ντομάτας 300 γραμμάρια περίπου
Το Καλοκαίρι οι μελιτζάνες είναι σκέτο γλύκισμα, αφού είναι η εποχή τους. Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε μία νόστιμη και μαμαδίστικη συνταγή για κοκκινιστό χοιρινό με μελιτζάνες και πιπεριές. Ένα εύκολο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια, για πολλές βούτες μετά το μπάνιο στη θάλασσα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό κοκκινιστό με μελιτζάνες και πιπεριές:

Εκτέλεση για το χοιρινό κοκκινιστό με μελιτζάνες και πιπεριές
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε καλά το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε την πάπρικα και το κύμινο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφήνουμε ελαφρώς να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο φαγάκι.
Λαζάνια με μελιτζάνες και κολοκυθάκια
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όσο ψήνεται το φαγητό πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λαδάκι, αλατίζουμε και ψήνουμε στο αερόθερμο στους 200 βαθμούς Κελσίου, να πάρουν χρώμα.
Conchiglioni με μελιτζάνες
Αφού έχει μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες στο φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Από τη φίλη μας Τζέλα Αντωνοπούλου.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr