Συνταγή για ζουμερό χταπόδι στη λαδόκολλα και ψημένο στο φούρνο χωρίς να στεγνώνει και να γίνεται σα λάστιχο. Ένα νηστίσιμο φαγητό που είναι πρώτης τάξεως ουζομεζές.
Δείτε ακόμα Το φαγητό της Τετάρτης : Πιλάφι με χταπόδι
Το χταπόδι είναι ένα θαλασσινό που αν δεν ξέρεις να το μαγειρέψεις μπορεί να σου βγει σκληρό και άνοστο, σαν λάστιχο. Όμως σήμερα σας έχουμε την τέλει συνταγή για ζουμερό χταπόδι στη λαδόκολλα, για το ουζάκι ή το τσιπουράκι σας, με μόλις 6 υλικά.
Η φωτογραφία είναι από την φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χταπόδι στην λαδόκολλα:
Εκτέλεση για το χταπόδι στην λαδόκολλα
Ανοίγουμε ένα αλουμινόχαρτο και πάνω στο αλουμινόχαρτο βάζουμε λαδόκολλα. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά
Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το ξύδι μπαλσάμικο και την σκελίδα σκόρδου που την έχουμε λιώσει καλά. Κλείνουμε το χταπόδι καλά και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 1 ώρα και λίγα λεπτά, ανάλογα και το βάρος του.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα