Συνταγή για κανταΐφι σε ποτήρι με παγωτό από την Τζένη Τσανακτσίδου για ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό.
Υλικά:
- κανταΐφι 400 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 200 γραμμάρια αγελαδινό λιωμένο κρύο
- φυστικι 150 γραμμάρια
Για το σιρόπι:
Για το σερβίρισμα:
- παγωτό 2-3 μπάλες (ανά μπολ) βανίλια
Για το πασπάλισμα:
- φυστικι Κατά βούληση ψιλοκομμένο
Συνταγή για σπιτικό σιροπιασμένο κανταΐφι στο ποτήρι με παγωτό της αρεσκείας μας και ψιλοκομμένο φιστίκι για το γλυκό του Καλοκαιριού. Το λες και το απόλυτο Dubai ice cream! Ένα δροσερό γλυκό που συνδυάζει το αρωματικό σιρόπι, το τραγανό φύλλο κανταΐφι και την δροσιά του παγωτού!
Καλοκαιρινό γλυκό στο ποτήρι με τραγανό σιροπιασμένο κανταΐφι και παγωτό της αρεσκείας μας. Ένα δροσερό γλυκό για κέρασμα ή για τις υπογλυκαιμίες μας. Μπορεί να γίνει και με παγωτό του εμπορίου, οπότε δεν παίρνει πολλή ώρα για να το φτιάξουμε και δεν χρειάζεται να λερώσουμε πολλά σκεύη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κανταΐφι στο ποτήρι με παγωτό από την Τζένη Τσανακτσίδου:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Εκτέλεση για το κανταΐφι
Αρχικά βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου. Βάζουμε μέσα το κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να μουσκέψει πολύ καλά το κανταΐφι.

Το ισιώνουμε και στη συνέχεια το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά. Έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο φιστίκι. Ανακατεύουμε πολύ και γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση. Τα αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε το σιρόπι.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει καλά, για περίπου 8 λεπτά, μετρώντας από το σημείο του βρασμού. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια σιροπιάζουμε το κανταΐφι.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Μόλις κρυώσουν τελείως οι βάσεις μας τις βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσουν καλά σερβίρουμε με σπιτικό παγωτό ή παγωτό του εμπορίου και ψιλοκομμένο φιστίκι και απολαμβάνουμε.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr