Σήμερα σας έχουμε μία εύκολη αφράτη πίτσα σπιτική πίτσα σπέσιαλ για μικρούς και μεγάλους που μπορούμε να την φτιάξουμε για παιδικό μπουφέ, κολατσιό, ακόμη και για το ταπεράκι της παραλίας. Με ένα υλικό έκπληξη, που κάνει την ζύμη της ακόμη πιο αφράτη.
- sprite 330 ml
- νερό 330 ml χλιαρό
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό
- ελαιολαδο Μισή κούπα (ίσως και λίγο παραπάνω)
Υλικά
- μιξ τυριών 400 γραμμάρια
- ζαμπόν 6-7 φέτες
- μπεικον 5-6 φέτες
- σάλτσα ντομάτας 50-60 γραμμάρια για πίτσα
Για την γέμιση
Η πίτσα αρέσει σε όλους και μπορεί να μην είναι και η πιο υγιεινή επιλογή για μικρούς και μεγάλους, όμως μια φορά στο τόσο δεν πειράζει αν φάμε και από κανένα κομμάτι. Ειδικά όταν αυτή την πίτσα την φτιάξαμε με τα χεράκια μας.
Δείτε ακόμα Αφράτα πιτσάκια για το ταπεράκι της παραλίας
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία αφράτη πίτσα σπέσιαλ, που φυσικά μπορούμε να την γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε! Η αλήθεια είναι πως αν θέλετε να βάλετε αλλαντικά προτιμήστε τα σπιτικά όπως το σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας ή σπιτικό μπέικον.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την εύκολη αφράτη πίτσα :
Εκτέλεση για την εύκολη αφράτη πίτσα :
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε την sprite και το νερό και ανακατεύουμε λίγο. Έπειτα προσθέτουμε την μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι. Στην συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ελαιόλαδο και δουλεύουμε παράλληλα την ζύμη. Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα Στεφανάκια πίτσας για το σχολικό κολατσιό
Αφήνουμε την ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο για πίτσα και απλώνουμε από πάνω σάλτσα ντομάτας για πίτσα, το μιξ τυριών που λιώνουν, το ζαμπόν και το μπέικον κομμένα σε μικρότερα κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει ωραία και να λιώσει το τυρί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Magda Giazatzi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr