πιροσκί-με-πατάτα-και-άνηθο-συνταγή-

Σήμερα θα δοκιμάσουμε  μια συνταγή για αφράτα και φουσκωτά πιροσκί, με πατάτα και άνηθο που θα μας ξετρελάνουν!

Δείτε ακόμα Ζύμη πασπαρτού για ψωμάκια, πίτσα, πιροσκί και πεϊνιρλί

Τα πιροσκί είναι ευρέως διαδεδομένα στην ποντιακή κουζίνα και όχι μόνο. Εμάς μας αρέσουν πολύ και αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε σήμερα με πατάτα και άνηθο. Θα τα περάσουμε από τηγάνι για να αποκτήσουν αυτό το χρυσό χρώμα που σε κάνει να θες να τα κάνεις μία χαψιά. Είναι μούρλια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα φουσκωτά πιροσκί με πατάτα και άνηθο

πιροσκί-με-πατάτα-και-άνηθο-συνταγή-

Εκτέλεση για τα φουσκωτά πιροσκί με πατάτα και άνηθο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την νωπή μαγιά, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα.

Βράζουμε τις πατάτες χωρίς την φλούδα τους και τις πολτοποιούμε. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις πράσινες πιπεριές σε ροδέλες και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το πιπέρι, το αλάτι και την καπνιστή πάπρικα. Παίρνουμε λίγη λίγη την ζύμη και την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μικρό φυλλαράκι με το χέρι και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με 2 κουταλάκια του γλυκού από την γέμιση.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα πιροσκί με πατάτα : Η καλύτερη συνταγή

Πλάθουμε σε μπαλάκι, κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.

Tips για τα φουσκωτά πιροσκί με πατάτα και άνηθο

Βγαίνουν περίπου 50 πιροσκί.

πιροσκί-με-πατάτα-και-άνηθο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Kiki Maxairidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close