Αφράτα πιροσκί με σώς γιαουρτιού που μπορούμε να τα γεμίσουμε είτε με φέτα είτε με πατάτες. Θα μοιραστούμε μαζί σας όλα τα μυστικά για τα πιο αφράτα και νόστιμα πιροσκί και με τις δύο γεμίσεις.
- νερό 1 ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ηλιέλαιο 2-3 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια περίπου
- ρίγανη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- πιπέρι 1 πρέζα
- πάπρικα Κατά βούληση
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση με φέτα
Τα πιροσκί μας τα έφτιαχνε η γιαγιά μας όταν ήμασταν μικρά και πάντα ξετρελαινόμασταν. Γι’ αυτό και όταν βρήκαμε αυτήν την συνταγή, ξύπνησαν με μιας όλες οι παιδικές μας αναμνήσεις και είπαμε να την δοκιμάσουμε.
Δείτε ακόμα Ζύμη πασπαρτού για ψωμάκια, πίτσα, πιροσκί και πεϊνιρλί
Αφού μαζέψαμε, φάγαμε, χωνέψαμε είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την άκρως πετυχημένη και εύκολη συνταγή για οικονομικά πιροσκί με απλά υλικά και δροσερή σώς γιαουρτιού. Είναι ένα μοναδικό φαγητό που όσοι έχουν Ποντιακή καταγωγή σίγουρα την έχουν δοκιμάσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιροσκί με σώς γιαουρτιού:
Εκτέλεση για την ζύμη στα πιροσκί με σώς γιαουρτιού
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, το φρέσκο γάλα και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το ξύδι και ανακατεύουμε και πάλι.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα πιροσκί με πατάτα : Η καλύτερη συνταγή
Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη για περίπου 30 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση με φέτα στα πιροσκί με σώς γιαουρτιού
Θρυμματίζουμε σε ένα μπολ την φέτα και την ανακατεύουμε με την ρίγανη, το πιπέρι, την πάπρικα και το γιαούρτι. Βάζουμε την γέμιση στην άκρη.
Εκτέλεση για την γέμιση με πατάτες στα πιροσκί με σώς γιαουρτιού
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Μόλις το κρεμμύδι σοταριστεί προσθέτουμε και τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Εκτέλεση για τα πιροσκί με σώς γιαουρτιού
Αφού έχουμε αφήσει την ζύμη να φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο και γεμίζουμε το κάθε φύλλο είτε με φέτα είτε με πατάτες.
Κλείνουμε καλά και αφήνουμε τα πιροσκί να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για ακόμη 30 λεπτά. Έπειτα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τηγανιστούν, τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Εκτέλεση για την σώς γιαουρτιού
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, με το σκόρδο λιωμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο άνηθο μέχρι να ομογενοποιηθεί η σώς. Περιχύνουμε με την σώς τα πιροσκί και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Natasa Cuka
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του