Συνταγή για φουσκωτά σταφιδόψωμα για το απογευματινό μας. Αφράτα γλυκά σταφιδόψωμα για το απογευματινό μας σνακ αλλά και για το πρωινό μας. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με το καφεδάκι μας ή ακόμη και να τα πάρουμε σαν κολατσιό στη δουλειά ή ακόμη και στο σχολείο. Επίσης μπορούν να γίνουν και νηστίσιμα και vegan!
- νερό 350 ml χλιαρό
- καλαμποκέλαιο 80 ml
- ζαχαρη 150-200 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κανελά 1μιση κουταλάκι του γλυκού
- σταφίδες 1 κούπα
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- αλεύρι σκληρό 500 γραμμάρια περίπου
Υλικά
Δείτε ακόμα Back to school 2023: Αφράτα σταφιδοψωμάκια με μυζήθρα
Τα σταφιδόψωμα είναι μία τέλεια επιλογή για να δοκιμάσουν τα παιδιά τις σταφίδες ή για όταν όλη η οικογένεια θέλει ένα μαμαδίστικο γλυκάκι. Αφράτα, φουσκωτά και μέσα στην γλύκα, αυτά τα σταφιδόψωμα είναι για κάθε στιγμή της ημέρας αλλά κυρίως για το απογευματινό μας. Επίσης μπορούν να γίνουν το γλυκό της νηστείας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σταφιδόψωμα για το απογευματινό μας:
Εκτέλεση για τα σταφιδόψωμα για το απογευματινό μας
Στην αρχή λιώνουμε στο χλιαρό νερό την ξερή μαγιά μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα μας να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, την κανέλα, τις σταφίδες, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το σκληρό αλεύρι και ζυμώνουμε παράλληλα.
Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε και λίγο επιπλέον αλεύρι αλλά με προσοχή, γιατί βγαίνουν σκληρά αν παραπέσει αλεύρι. Όταν πάρουμε μία ωραία μαλακή ζύμη αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Τα πιο εύκολα & αφράτα Σταφιδόψωμα για κολατσιό στο σχολείο!
Έπειτα ζυμώνουμε την ζύμη σε σταφιδόψωμα, χωρίζοντας την ζύμη σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μπαστουνάκι και ρολάρουμε το μπαστουνάκι σε σαλιγκάρι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για άλλα 10 λεπτά. Έπειτα τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα σταφιδόψωμα για το απογευματινό
Το αυγό στο άλειμμα είναι προαιρετικό. Το βάζουμε για να γυαλίσουν λίγο παραπάνω αλλά γίνονται πεντανόστιμα και χωρίς αυτό. Βγαίνουν 12 σταφιδόψωμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα