Γεμιστά θράψαλα στον φούρνο με τυριά και πιπεριές

Γεμιστά θράψαλα στον φούρνο με τυριά και πιπεριές

Συνταγή για γεμιστά θράψαλα στον φούρνο με γραβιέρα, φέτα, ανθότυρο και πιπεριές για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το πασπάλισμα:

Σήμερα θα φτιάξουμε γεμιστά θράψαλα μιας και σε πολλές ελληνικές ταβέρνες τέτοια εποχή, τα θράψαλα κάνουν την…βόλτα τους! Θα τα γεμίσουμε με φέτα, ανθότυρο, γραβιέρα και πιπεριές και θα τα απολαύσουμε στο μεσημεριανό αλλά και σαν μεζέ με το ούζο ή το τσίπουρό μας.

Τα θράψαλα είναι από τα πιο νόστιμα μαλάκια και σήμερα θα δοκιμάσουμε γεμιστά θράψαλα με τυριά και πιπεριές. Είναι νόστιμα, μοσχοβολούν θάλασσα και μπορούμε να τα φτιάξουμε τόσο για μεσημεριανό όσο και για μεζέ. Η Μένια Στεφοπούλου μας δίνει την δική της ξεχωριστή συνταγή για γεμιστά θράψαλα και είμαστε σίγουροι ότι δε θα την αλλάζεις με καμία.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για γεμιστά θράψαλα στον φούρνο με τυριά και πιπεριές:

Γεμιστά θράψαλα στον φούρνο με τυριά και πιπεριές

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά πλένουμε τα θράψαλα, τα καθαρίζουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θρυμματισμένο ανθότυρο, την θρυμματισμένη φέτα, την τριμμένη γραβιέρα, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Γεμίζουμε τα πλυμένα και καθαρισμένα θράψαλα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κουρκουμά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Δοκιμάστε αυτά τα θράψαλα και πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Γεμιστά θράψαλα στον φούρνο με τυριά και πιπεριές

Άλλες συνταγές για θράψαλα που θα σας ενθουσιάσουν:

Δείτε όλες τις συνταγές της φίλης μας Μένιας Στεφοπούλου στην φανταστική ομάδα της Μπουκιά και Μένια

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr