Γεμιστά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για πρωινό

Γεμιστά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για πρωινό

Συνταγή για γεμιστά ατομικά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για ένα χορταστικό πρωινό με ουδέτερη γεύση για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

Για το άλειμμα:

Συνταγή για αφράτα και αρωματικά τσουρεκάκια, γεμιστά με κρέμα ανθότυρου για το πρωινό όλης της οικογένειας. Δεν είναι ούτε πολύ γλυκά ούτε πολύ αλμυρά. Αν αγαπάτε τις ουδέτερες γεύσεις σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Ατομικά τσουρεκάκια για το ταπεράκι της παραλίας

Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για να ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να τα φτιάξετε για το πρωινό όλης της οικογένειας ή ακόμη και για το κολατσιό. Αν θέλετε τσουρεκάκια σκέτο αφρό, δεν έχεις παρά να τα δοκιμάσεις.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για πρωινό:

Γεμιστά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για πρωινό

Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το μαρινάρουμε με αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια από το χοιρινό με το αλεύρι.

Στο γάλα διαλύουμε τη μαγιά μαζί με 1 κουταλιά από τη ζάχαρη. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια το κακουλέ και το μαχλέπι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι.

Γεμιστά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για πρωινό

Το αλάτι το βάζουμε τελευταίο. Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε σε 3 δόσεις το μαλακό βούτυρο ζυμώνοντας 3-4 λεπτά ακόμη και κάνοντας διπλώματα στη ζύμη.

Ατομικά τσουρεκάκια αφρός χωρίς μίξερ

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 1 ώρα και 20 λεπτά ή για λίγο λιγότερο αν την έχετε σε ζεστό μέρος. Αδειάζουμε τη ζύμη, τη ζυγίζουμε και την χωρίζουμε σε 18 κομμάτια. Τα δουλεύουμε σε μπαλάκια και μετά κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με χέρια και μικρό πλάστη σε μακρόστενο πιτάκι.

Απλώνουμε κατά μήκος του 1 γερή κουταλιά σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκι. Αραδιάζουμε τα ρολάκια σε ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί χωρίς κενά μεταξύ τους.

Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα περίπου για 40 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Τα περνάμε με χτυπημένο κρόκο και γάλα και ψήνουμε τα ρολάκια για 28 λεπτά.

Γεμιστά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για πρωινό

Tips

Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγη κανέλα πάνω από τη γέμιση. Το κακουλέ και το μαχλέπι είναι προαιρετικό.

Γεμιστά τσουρεκάκια με κρέμα ανθότυρου για πρωινό

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr