Συνταγή για χειροποίητους Γιουφκάδες ή αλλιώς χυλοπίτες από τον Έβρο με όλα τα μυστικά τους.

Υλικά:

Γιουφκάδες λένε τις χυλοπίτες στον Έβρο και σήμερα θα δοκιμάσουμε χειροποίητους Γιουφκάδες με μόλις 5 υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Για ζυμαρικά που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και σίγουρα είναι πιο νόστιμα από οποιοδήποτε αγοραστό. Μπορείτε να τους απολαύσετε με σάλτσα, με τριμμένο τυρί, με κρέας ή όπως αγαπάτε.

Οι Γιουφκάδες είναι χειροποίητες χυλοπίτες όπως τις λένε στον Έβρο και βρήκαμε την αυθεντική συνταγή που φτιάχνεται με μόλις 5 οικονομικά υλικά. Η γεύση τους είναι πλούσια και τρώγονται ευχάριστα και σκέτοι! Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τις τοπικές παραδόσεις μέσα από την γεύση τότε δεν έχετε παρά να τους δοκιμάσετε με το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους Γιουφκάδες :

Γιουφκάδες-χειροποίητοι-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Γιουφκάδες-χειροποίητοι-

Ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να είναι σφιχτή και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κάνουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστούν. Μετά ανοίγουμε σε φύλλο είτε με τον πλάστη είτε με την μηχανή που φτιάχνει ζυμαρικά.

Γιουφκάδες-χειροποίητοι-

Τα απλώνουμε να στεγνώσουν λίγο σε απλώστρα.  Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ή μηχανή. Τα απλώνουμε σε τραπέζι ή κρεβάτι όπου έχουμε στρώσει ένα σεντόνι και αφήνουμε να ξεραθούν. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε λίγο. Πριν τα αποθηκεύσουμε τα βάζουμε σε ταψί κουζίνας. Ψήνουμε φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 1 ωρίτσα ώστε να φύγει τυχόν υγρασία αν υπάρχει. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Γιουφκάδες-χειροποίητοι-

Χρήσιμες συμβουλές

Τα υλικά αντιστοιχούν σε 25 φύλλα.

Γιουφκάδες-χειροποίητοι-

Άλλες συνταγές χυλοπίτες:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr