Συνταγή για τραγανό σπιτικό παστέλι με σουσάμι και μέλι και με αναλυτική διαδικασία για σίγουρη επιτυχία.

Υλικά:

Φτιάχνουμε παρέα παστέλι με λευκό σουσάμι και μέλι και θα δούμε αναλυτικά την διαδικασία για να μην υπάρχει περιθώριο λάθους. Ένα γλυκό που μοσχοβολάει παράδοση και μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας. Ένα σνακ που χαρίζει ενέργεια, με χυμό λεμονιού και ξύσμα πορτοκαλιού για ακόμη πιο αρωματικό αποτέλεσμα.

Το παστέλι είναι ένα γλυκό που εδώ και δεκαετίες κάνει πάταγο στην Ελλάδα. Μοσχοβολάει Ελλάδα και είναι νηστίσιμο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο υγιεινό από άλλα γλυκά. Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα νόστιμο και νηστίσιμο παστέλι με σουσάμι, αρωματικό, τραγανό και φυσικά μελωμένο. Η διαδικασία είναι αναλυτική για να σου πετύχει σίγουρα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τραγανό παστέλι:

παστέλι-με-σουσάμι-

Εύκολο Σπιτικό Παστέλι με Σουσάμι το λατρεύω 🫠 σε όλες της εκδοχές αλλά αυτό είναι το Αγαπημένο μου το βάζω σε σαλάτες σε γιαούρτι και σκέτο τέλειοοοοο 🤤 Για αυτό κοριτσαρες μου φτιάξτε το σπίτι μην περνετε έτοιμο πάμε να το φτιάξουμε

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

παστέλι-με-σουσάμι-

Σε ένα αντικολλητικό και εντελώς στεγνό τηγάνι καβουρδίζουμε καλά το λευκό σουσάμι και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι και αφού αρχίσει να καραμελώνει το μείγμα και αρχίζει να παίρνει ελαφρώς σκούρο χρώμα προσθέτουμε το σουσάμι.

παστέλι-με-σουσάμι-

Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά και τοποθετούμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλη λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε το μείγμα σε φύλλο στο πάχος που θέλουμε. Κόβουμε γύρω γύρω τις άκρες με μαχαίρι, κόβουμε σε μερίδες που θέλουμε όσο είναι ακόμη ζεστό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

παστέλι-με-σουσάμι-

Χρήσιμες συμβουλές

Το ξύσμα πορτοκαλιού είναι προαιρετικό.

παστέλι-με-σουσάμι-

Άλλες συνταγές για παστέλι που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr